دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف همایش معرفی دوره آموزشی "مدیریت کسب و کار استارتاپها با تمرکز بر شرکتهای دانش بنیان" را با حضور فعالین و علاقهمندان این حوزه در دانشگاه برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ با توجه به نامگذاری سال جاری با عنوان "تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین" و تمرکز بر توسعه کارآفرینی، کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپ کشور، همچنین با توجه به اهمیت موضوع آموزش کارآفرینی و کاهش ریسک شکست فعالین این حوزه، مرکز آموزشهای آزاد دانشگاه صنعتی شریف قصد دارد تا با بهرهگیری از تجربه چندین ساله در زمینه آموزش کارآفرینی و دانش استادان برجسته و کارآفرینان بزرگ و موفق کشور، دوره آموزشی یکساله "مدیریت کسب و کار استارتاپها با تمرکز بر شرکتهای دانش بنیان" را برگزار کند.
به همین منظور عصر روز یکشنبه 13 آذرماه 1401 همایش معرفی دوره آموزشی "مدیریت کسب و کار استارتاپها با تمرکز بر شرکتهای دانش بنیان"، با حضور دکتر مدنیزاده ریاست دانشکده مدیریت و اقتصاد، دکتر فیض بخش عضو هیئت علمی و مدیر دوره و دکتر عیسایی معاون آموزشهای آزاد دانشکده مدیریت و اقتصاد در سالن دکتر مشایخی برگزار شد.
در ابتدای مراسم دکتر مدنیزاده با اشاره به پیشینه دانشکده طی سخنانی به معرفی آن پرداخت و گفت: این افتخار را داشتیم که از بهترین استادان کشور به عنوان هیئت علمی، استادان مدعو و معین در حوزههای آموزشی و پژوهشی دانشکده استفاده کنیم.
رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد افزود: طی 22سال گذشته توانستهایم با کمک استادان برجسته کشور و با همکاری بهترین دانشگاههای ملی و بینالمللی، اولین دوره MBA در سطح کشور را در این دانشگاه برگزار کنیم. چندین سال است که دوره دکتری مدیریت اقتصاد و MBA را در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف ارائه میکنیم، طی 3 سال اخیر هم موفق شدیم رشته سیاستگذاری علم و فناوری را ارائه و به جذب دانشجو اقدام کنیم.
وی افزود: دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه از 16 سال پیش بحث آموزشهای آزاد و دورههای تخصصی برای فعالین در بازار کار را در برنامه خود گنجانده که مخاطبان با مدیریت و مهارتهای مخصوص این دوره آشنا شوند. با همکاری که با استادان دانشکده و حتی دانشگاههای مهم بینالمللی داشتیم این دورهها را برگزار کردیم. مخاطبین این دورهها سازمانها و شرکتهای بزرگ خصوصی و دولتی بودند که به جهت تقویت مدیران خود اقدام کردند.
دکتر مدنیزاده ادامه داد: در چند سال اخیر اقدام به برگزاری دورههای آموزشی برای ارتقای هیئت مدیره شرکتهای بزرگ کردهایم.
همچنین طی یک سال گذشته به سوی اکوسیستم استارتاپی کشور حرکت کردهایم. پیش از این دورههای پراکندهای برگزار میکردیم که این دورهها به طور خاص مربوط به استارتاپها و شرکتهای نوپا نبوده و آموزش به صورت کلی و برای مخاطبین عام و شرکتهای بزرگ بود که با حمایت همکاران دانشکده جهتگیری جدیدی را به سمت حوزه استارتاپی در پیش گرفتیم. در این خصوص بیشترین توجه به حوزه دیجیتال است که مسیر جدید ماست و اولین دوره آن از بهمن ماه امسال برگزار خواهد شد.
سپس دکتر عیسایی معاون آموزشهای آزاد دانشکده در خصوص کلیات آموزشهای آزاد و نحوه برگزاری و شرکت در دورههای آموزشی دانشکده توضیح داد.
در ادامه دکتر فیض بخش مدیر دوره با ارائه گزارشی به معرفی این دوره آموزشی با عنوان "مدیریت کسب و کار استارتاپها با تمرکز بر شرکتهای دانش بنیان" پرداخت.
دکتر فیض بخش با تاکید بر تمرکز روی استارتاپها جهت مرتفع کردن مشکلات و بحران اقتصادی موجود در کشور گفت: اگر فارغالتحصیلان ما بتوانند در کشور شرکتهای دانش بنیان تاسیس کنند و دیگر فارغ التحصیلان و سایر افرادی که بدنبال شغل هستند را جذب کنند، بخشی از موانع و مشکلات اشتغال در جامعه حل میشود، بدین طریق این معضل از یک نقطه ضعف به یک نقطه قوت در کشور تبدیل خواهد شد.
وی در خصوص پیشگیری از مهاجرت متخصصان و نخبگان و راهکار نگهداشت آنها گفت: مستقل از اینکه در این خصوص نظری داشته باشیم یا بخواهیم به نقد آن بپردازیم. چیزی که حائز اهمیت میباشد این است که با برسی عوامل و ایجاد راهکارهای مناسب تا حد امکان این موضوع را به حداقل برسانیم. مهاجرت یک فرد تحصیلکرده با توانمندی بالا از کشور که میتواند در تقویت اقتصاد کشور موثر باشد باعث خواهد شد تا به همان اندازه در این مقوله فقیر شویم و در مقابل کشور میزبان این نخبگان در این زمینه ثروتمند میشوند.
دکتر فیض بخش سه دلیل اصلی مهاجرت نخبگان و فارغ التحصیلان را چنین برشمرد: مسئله اثرگذاری، کاهش سطح درآمد و افزایش مشکلات اقتصادی و احترام اجتماعی از دلایل مهم مهاجرت است. آنچه با کارآفرینی، استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان اتفاق میافتد این است که با هدفمند کردن مسیر، ایجاد اشتغال، بالا بردن کسب درآمد و ارزشدهی میتوان آنرا به حداقل رساند.
وی افزود: در این دوره سعی کردیم جهت آموزش بهتر از تجربیات و نقاط قوت در سایر دورهها، استادان برجسته این حوزه و فعالان موفق استارتاپی استفاده کنیم تا شانس و سقف پرواز شرکت کنندگان در این دوره را بالا ببریم و امیدواریم با اینکار جریانی راه اندازی کنیم تا در جهت موفقیت استارتاپها گامهای موثر برداشته شود.
دکتر فیض بخش مدیر این دوره آموزشی در ادامه در خصوص مخاطبین دوره، فرآیند ارزیابی و پذیرش، نحوه برگزاری دوره، سیلابس دروس و معرفی استادان، مدت زمان دوره و اعتبار مدرک و ... توضیحاتی ارائه داد.
گفتنی است این برنامه با برگزاری پنل پرسش و پاسخ حاضرین پایان یافت.