اولین کارگاه آموزشی آشنایی با فناوریهای کوانتومی به همت مرکز نوآوری کوانتوم شریف آغاز بهکار کرد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ آیین افتتاحیه اولین کارگاه آموزشی آشنایی با فناوریهای کوانتومی صبح روز شنبه 13 اسفند ماه 1401 در سالن جابربن حیان دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای برنامه دکتر شقایق حقجوی جوانمرد رئیس مرکز راهبردی فناوریهای همگرا طی سخنانی به تعداد مقالات پژوهشگران ایرانی با موضوع کوانتوم درسطح بینالمللی اشاره کرد و گفت: تاکنون تعداد 12 هزار مقاله در این حوزه در مجلات بین المللی توسط ایرانیان به ثبت رسیده است.
وی به سه دانشگاه برتر کشور در حوزه کوانتوم اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تبریز به ترتیب سه دانشگاه برتر در حوزه کوانتوم در سال جاری بودهاند.
سپس دکتر حسن حدادپور معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی بر اهمیت حوزه کوانتوم و لزوم سرمایهگذاری کلان در این حوزه تاکید کرد و افزود: نسبت به 20 سال گذشته که در برخی از حوزههای علمی ورود نکرده بودیم، خوشبختانه امروز مرز فناورانه را در بسیاری از علوم خصوصا علوم مربوط به هوا فضا شکستهایم و تا مرز دانش گسترش یافته و پیشرفت کردهایم.
معاون پژوهشی و فناوری افزود: دانشگاه صنعتی شریف بستری مناسب برای سرمایهگذاری در مبحث کوانتوم است و به عنوان مهد نخبگان کشور آمادگی کامل برای همکاری و جهتدهی به موضوع کوانتوم در کشور را دارد.
در ادامه برنامه دکتر حمید لطیفی دبیر ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک، ساخت و مواد پیشرفته و بنیانگذار پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی طی سخنانی به ماموریت ویژه ستاد توسعه فناوری لیزر اشاره کرد و گفت: حمایت از دستیابی به مرجعیت علمی کشور و ایجاد زیر ساختهای راهبردی ملی در حوزههای خاص و ترویج و فرهنگسازی علم و فناوری و کارآفرینی، تسهیل تبادلات و همکاریهای علمی و فناوری بین المللی توسعه فناوریهای راهبردی متناسب با نیازهای کشور، ارتقای فناوری صنایع موجود و ایجاد صنایع جدید دانش بنیان و توسعه بازار محصولات دانش بنیان از جمله ماموریتهای ما در ستاد توسعه فناوری لیزر کشور است.
وی افزود: ایجاد و ارتقای شرکتهای دانش بنیان در راستای رفع نیازهای فناورانه کشور با استفاده از اکوسیستم نوآوری از اهداف اصلی ستاد توسعه فناوری لیزر است.
دکتر لطیفی راهاندازی دو هاب فناوری کوانتوم در دانشگاه صنعتی شریف و اصفهان را از جمله برنامههای ستاد توسعه فناوری لیزر کشور در سال جاری برشمرد.
گفتنی است کارگاه آموزشی آشنایی با فناوریهای کوانتومی تا روز دوشنبه 22 اسفند ماه ادامه دارد و محورهایی همچون؛ مخابرات کوانتومی، کوانتوم بیولوژی، فناوری کوانتومی، فرصتها و چالشها، الگوریتمهای کوانتومی، حسگرهای کوانتومی، سخت افزار و پیادهسازی کامپیوترهای کوانتومی، ظرفیتهای بازار فناوریهای کوانتومی در آن بررسی خواهد شد.