آیین گرامیداشت و یادبود دکتر سعید ناطق استاد برجسته و پیشکسوت دانشگاه صنعتی شریف با حضور همکاران، شاگردان، دوستان و خانواده این استاد فقید به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی؛ عصر روز شنبه 7 اسفندماه 1400 آیین گرامیداشت یاد و خاطره دکتر سعید ناطق استاد پیشکسوت و برجسته دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف با حضور همکاران، شاگردان، دوستان و خانواده این استاد گرانقدر برگزار شد. در این جلسه که به صورت مجازی برگزار گردید، دکتر حسین آشوری از شاگردان دکتر ناطق به بیان خدمات و یادآوری خاطرات این استاد فقید پرداخت.
دکتر آشوری که اکنون استاد بازنشسته دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف است گفت: در سال 1348 و حدود 52 سال پیش افتخار شاگردی این استاد گرانقدر را داشتم و از محتوای دروسی که ایشان ارائه کردند معنای علم متالورژی را فهمیدم و اگر به این رشته علاقهمند شدم دلیلش آموزشهای استاد ناطق بود.
وی از علاقه دکتر ناطق به آموزگاری سخن گفت و یادآور شد؛ دکتر ناطق همواره از علاقه و اشتیاق خود به شغل معلمی سخن میگفت و تا جایی که توانست در این راه فعالیت کرد و گامهای موثری برداشت.
در ادامه دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس سابق دانشگاه تهران و رئیس هیئت مدیره انجمن متالورژی ایران در صحبتهای خود به مرور خاطرات دوران دانشجویی خود در دانشگاه صنعتی شریف با این استاد فقید پرداخت.
وی گفت: دکتر ناطق از استادان برجسته فرهنگستان علوم و استاد برگزیده انجمن علمی متالورژی ایران بود. وی نقش بسیار موثری در توسعه رشته مهندسی و علم مواد داشت و میتوان گفت راه اندازی دو انجمن قدیمی ایران در حوزه علم مواد با تلاشهای این استاد گرانقدر به بهترین شکل انجام شد.
دکتر نیلی خاطرنشان کرد؛ این استاد بزرگوار عمرش را صرف علم و دانش و علم آموزی کرد و با نقش اثرگذاری که در آموزش و تربیت دانشجویان داشت، دین خود را به جامعه و کشور ادا کرد.
در بخشی از این مراسم دکتر حسین یوزباشیزاده یکی از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف نیز در سخنانی گفت: نام خانوادگی ایشان به راستی زیبندهی این استاد گرانقدر بود. مطالب و مفاهیم علمی را با صلابت و صدایی رسا و به بهترین نحو ادا میکرد و در کار آموزش و پژوهش بسیار مصمم بود و تسلط و اشراف ایشان به مفاهیم و دورس ستودنی بود.
دکتر حمیدرضا مداح حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس سابق دانشکده مهندسی و علم مواد از دیگر شاگردان استاد ناطق بود که به بیان ویژگیها و سجایای اخلاقی این استاد فرهیخته پرداخت.
وی گفت: از بلند مرتبگی این استاد گرانقدر همین بس که در جلسه یاد بود ایشان، استادان برجسته و بزرگواری چون؛ دکتر بهادری نژاد، دکتر محمودیان، دکتر آذرنگ و دکتر نیلی حضور دارند.
دکنر مداح حسینی از جدیت و وقارِ توام با مهربانی و دلسوزی استاد ناطق سخن گفت و یادآور شد؛ شوق و اشتیاق و خستگی ناپذیری ایشان در پاسخ به سوالات و پرسشهای دانشجویان یکی از ویژگیهای بارز و برجسته این استاد گرانقدر بود.
رئیس سابق دانشکده مهندسی و علم مواد اذعان داشت: پایبندی به اصول اخلاقی و شرافت مداری در دانش و منش یکی از ویژگیهای دکتر ناطق بود. اخلاق علمی را در حد اعلا رعایت میکرد و علاقهاش به دانش متالورژی عمیق و باورمندانه بود. امیدوار هستم که ما دانشجویان این استاد فرهیخته با سرمشق قرار دادن رفتار و منش وی، روح ایشان را شاد و یاد این استاد فرهیخته را در اذهان زنده نگه داریم.
در پایان این مراسم نیز شروین ناطق فرزند استاد سعید ناطق ضمن قدردانی از همکاران، دوستان و دانشجویان پدرش گفت: عشق به کار و علم آموزی به پدر انرژی میداد و حتی در دوران بیماری هم با جدیت مطالب و مباحث علمی روز دنیا را مطالعه میکرد.
گفتنی است؛ مهندس نصراله محمدحسین فلاح، دکتر کاظم پورآذرنگ، دکتر عبادله محمودیان و دکتر سید خطیبالاسلام صدرنژاد از دیگر افرادی بودند که در صحبتهایی به بیان ویژگیهای اخلاقی این استاد فقید و خدمات ارزشمند ایشان پرداختند.