مراسم بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور برخی از مسئولین در کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، ظهر سهشنبه 23 آبانماه 1402 همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی مراسم رونمایی از کتاب گذری بر سوابق دانشگاه صنعتی شریف(جلد چهارم) با حضور دکتر حسن حدادپور معاون پژوهش و فناوری، مهندس محمد میرزایی مدیرکتابخانه مرکزی، مسئولین و روسای پیشین کتابخانه و کارکنان این مجموعه در سالن توس ساختمان مجتهدی برگزار شد.
در این نشست که به بهانه گرامیداشت روز کتابدار برگزار شد کارکنان ضمن بیان خاطرات خود از دوران فعالیتشان در کتابخانه، در خصوص مشکلات و بهبود روند کاری در این مجموعه انتقادات و پیشنهادات خود را ارائه کردند.
مسئولین حاضر نیز در صحبتهای خود کتابخانه دانشگاه صنعتی شریف را یکی از غنیترین کتابخانههای دانشگاهی کشور در زمینه علوم و مهندسی دانستند و پیشنهاداتی درباره توسعه فضای فیزیکی کتابخانه بیان کردند.
در پایان مهندس میرزایی مدیر کتابخانه مرکزی دانشگاه ضمن تبریک روز کتابدار به همکاران خود گفت: بخشی از مراسم امروز اختصاص دارد به رونمایی از کتابی که اسناد رسمی و مکتوب دانشگاه را منتشر میکند. امروز جلد چهارم کتاب "گذری بر سوابق دانشگاه صنعتی شریف" آماده شده است. وی افزود: دانشگاه در خصوص گردآوری این مجموعه هزینهای نکرده است و این کتاب با پیگیریها، علایق و کمکهای همکاران کتابخانه به این مرحله رسیده است.
در ادامه مدیر کتابخانه مجددا از زحمات همکاران خود در کتابخانه تشکر کرد و افزود: علی رغم اینکه در چند ماهه اخیر تعدادی از همکاران بازنشسته شده یا به زودی بازنشسته میشوند از کیفیت خدمات کتابخانه کاسته نشده بلکه افزایش نیز داشته است و این اتفاق نتیجه فعالیت دلسوزانه این عزیزان است.
در ادامه مهندس میرزایی یکی از نیازهای کتابخانه را توسعه فضای فیزیکی دانست و گفت: فضای مطالعه بخش مهمی در کتابخانه است در حال حاضر این فضا نسبت به نیاز دانشجویان کافی نیست و باید توسعه یابد. وی افزود: البته تاکنون توسعه فضاهای کتابخانه در چند مرحله پیش رفته است. ایجاد فضایی با ظرفیت ۱۰۰ صندلی با جابجایی جداکننده فضای امانت و مطالعه، افزایش حدود ۸۰ قفسه به بخش مخزنهای کتاب، تعمیر و تجهیز فضای بوجود آمده، از جمله اقداماتی است که در کتابخانه صورت پذیرفته است.
مدیر کتابخانه مرکزی دانشگاه افزایش فضای مطالعه را یک نیاز جدی دانست و گفت: در حال حاضر کتابخانه ۵۰۰ نفر ظرفیت مطالعه دارد که این فضا به تازگی بسیار شلوغ شده است. گاها به دلیل محدودیت فضا از پذیرش مراجعین متقاضی استفاده از فضای مطالعه معذوریم. در تلاشیم تا سالن طبقه سوم را نیز تجهیز کنیم و افزایش حدود ۱۰۰ صندلی را برای مطالعه مهیا سازیم. ایجاد فضای تعاملات، ارائه و هماندیشی برای دانش آموختگان و دانشجویان نیز جزو برنامههای پیشنهادی کتابخانه در این نشست بود.
بازدید مسئولین از فضاهای توسعه یافته مطالعاتی و امانت نیز بخش دیگری از این برنامه بود.
بازدید از آرشیو تاریخ علم کتابخانه مرکزی؛ سفری در زمان، همچنین سخنرانیهایی توسط صاحبنظران این حوزه، از دیگر برنامههایی است که در این هفته برگزار میشود.
گفتنی است به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، نمایشگاه کتب تخصصی و عمومی در همکف کتابخانه تا 1 آذرماه برپاست.