در هجدهمین جشنواره ملی شیخ بهایی شرکت آبتین توسعه بیکران از واحدهای فناور مرکز رشد پارک علم و فناوری شریف با کسب عنوان نخست در بخش "فناوری آب" تندیس زرین این جشنواره را دریافت کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، در آیین اختتامیه و اهدای جوایز هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، که با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری در هتل عباسی اصفهان برگزار گردید، شرکت آبتین توسعه بیکران از واحدهای فناور مرکز رشد پارک علم و فناوری شریف، با ارائه طرح "احیای آبدهی چاه با تکنولوژی نیتروپالس" به عنوان برگزیده در بخش "فناوری آب" معرفی و تقدیر شد.
در این جشنواره برگزیدگان در بخشهای مختلف معرفی شدند که شرکت آبتین توسعه بیکران با کسب رتبه نخست بخش "فناوری آب" از جشنواره موفق به کسب 100 میلیون تومان جایزه نقدی و لوح تقدیر شد.
گفتنی است هجدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، در دو بخش مسابقهای «طراحان کسب و کار» و «فنآفرینی و تجاری سازی فن آفرینی (نوپا و رشد یافته)» در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشتماه سال جاری و به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار میشود.
احیای آبدهی چاه با تکنولوژی نیتروپالس
مهندس امید مظاهری مدیرعامل شرکت آبتین توسعه بیکران در خصوص این طرح گفت: چاههای آب در سراسر جهان نقش فزایندهای در تامین آب آشامیدنی و کشاورزی جوامع ایفا میکنند. براساس برآوردها، در طی نیم قرن گذشته، میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی دو برابر شده است. این امر ضرورت تعمیر و نگهداشت چاههای آب را دوچندان میکند. با این حال، افزایش تعداد چاهها نه تنها به دلیل رشد جمعیت، بلکه به دلیل افت بازدهی چاههای موجود نیز رخ میدهد. در واقع، چاهها نیز مانند سایر تاسیسات فنی، در معرض فرآیند فرسودگی و تخریب تدریجی قرار دارند.
برای بازیابی بازدهی چاه، بایستی عوامل بیولوژیکی مانند کوکسیلهای آهنخوار، عوامل معدنی مانند رسوبات بیکربنات و عوامل شیمیایی مانند هماتیت و مگنتیت از روی جدار و پشت جدار چاه، پاکسازی گردد. توسط مولد پالس گازی پرفشار یا تفنگ هوا (نیتروپالس) هوای پرفشار (فشار کاری 20 تا 150 بار) در کسری از ثانیه (حدود 50 میلی ثانیه و در نسخهی ارتقا یافته در حدود 8 میلیثانیه) در چاه تخلیه میگردد. تفنگ هوا توسط وینچ برقی به داخل چاه هدایت میشود و در عمق چاه، شروع به کار میکند. تخلیه پرفشار و پرسرعت، شبیه موج انفجار، سبب ایجاد موج ضربه شده و آب اطراف تفنگ هوا با شدت به دیوارهی چاه برخورد میکند. برخورد ذرات آب به دیواره سبب حذف بخش عمدهای از کوکسیلها، هماتیت و رسوبات معدنی میگردد. بخشی از موج، از طریق مشبکهای روی جدار به پشت لوله جدار چاه منتقل شده و سبب پاکسازی رسوبات معدنی از پشت لوله جدار چاه میشود. از طرفی، ترکیدن حبابهای هوا در محل مشبکها سبب ایجاد فشار منفی درون چاه شده و سبب شارش جریان رسوبات به داخل چاه میشود.
مولد پالس گازی پرفشار، با سیال گازی به عنوان عملگر، شروع به کار میکند و با مکانیزمی که در آن طراحی شده است، در مدت زمان 50 میلیثانیه (8 میلیثانیه در نسخه جدید)، هوای پرفشار محبوس شده در تانک ذخیره را تخلیه میکند. این تخلیه ناگهانی در چاه، دو تاثیر عمده ایجاد میکند. نخست موج ضربه مکانیکی است که با سرعت صوت در آب چاه به انتشار در میآید و اثرات تخریبی بر روی رسوبات معدنی و میکروبیولوژیکی دارد.