وزیر علوم: به زودی 1380 دانشجوی المپیادی در رشته‌های الویت‌دار بورس می‌شوند

به مناسبت روز دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در دانشگاه صنعتی شریف طی نشستی پس از شنیدن مطالبات دانشجویان به پرسش‌ها و دغدغه‌های آنان پاسخ داد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، مراسم بزرگداشت روز دانشجو  به همت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف عصر روز شنبه ۱7 آذر ۱۴۰۲،  با حضور دکتر محمدعلی زلفی‌گل در محل سالن جابربن حیان این دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای مراسم نمایندگان؛ انجمن‌های‌علمی، شورای صنفی، تحصیلات تکمیلی، انجمن اسلامی، انجمن اسلامی مستقل، جامعه اسلامی، بسیج دانشجویی با بیان مسائل و مشکلات دانشجویان، مطالبات و دغدغه‌های خود را با وزیر علوم در میان گذاشتند.

دکتر موسوی: دانشگاه باید محل جوشش و اوج دو جریان حیاتی در کشور باشد؛ جریان علم و تحقیق و جریان آرمان‌گرایی‌ها و آرمان‌خواهی‌ها

 دکتر سیدعباس موسوی سرپرست دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی ضمن خیرمقدم و گرامیداشت روز دانشجو به خانواده بزرگ دانشگاه شریف گفت: 16 آذر روز ایستادگی نخبگان کشور در برابر استعمار و استبداد و نماد آرمان‌خواهی دانشجویان را گرامی می‌داریم و بر شهیدان آن روز و بر تمامی شهدای دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درود می‌فرستیم.

وی ادامه داد: امروز دانشگاه صنعتی شریف در مرحله‌ تاریخی مهمی در ارائه دستاوردهای خویش قرار دارد. دانشگاهی که دردهه‌ چهل شمسی با اهدافی محدود تاسیس شد، پس از 58 سال که از تاسیس آن گذشته است در سایه افکار متعالی نظامی مقدس جمهوری اسلامی، نه تنها جایگاهی ممتاز در آموزش عالی ایران یافته بلکه با کسب رتبه اول در میان دانشگاه‌های کشور و نظام‌های معتبر رتبه‌بندی نظیر Times Higher و Qs، همچنین داشتن بیشترین استادان خود در جمع دانشمندان پراستناد دنیا توانسته است به جایگاهی مناسب در عرصه بین‌المللی دست یابد.

دکتر موسوی افزود: دانشگاه شریف در پرورش بهترین متخصصان فنی – مهندسی به توفیقاتی چشمگیر دست یافته و با حضور و کنشگری اعضای هیئت علمی و دانش آموخته‌گانش، بخش قابل توجهی از بار پیشرفت ایران اسلامی را به دوش می‌کشد. به طوریکه بیشترین حجم قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها به دانشگاه صنعتی شریف اختصاص دارد. این دانشگاه به خود میبالد که هر ساله انتخاب برترین‌های علمی کشور بوده و هست. و مسئولیت خود را در هدایت این ظرفیت عظیم نخبگانی به انجام رسانیده، چنانکه علاوه بر پرورش مهندسانی توانمند، در تربیت متخصصانی متبحر در مدیریت، فعالینی شاخص در عرصه‌ی فرهنگ و کارآفرینی پرافتخار در اقتصاد نیز توفیق یافته است.

بر همین اساس، شریف بهترین زیست بوم پرورش استعدادها و بهترین عرصه برای رشد نخبگانی و بروز توانمندی‌های ایشان است. البته که با تمام این اوصاف تا رسیدن به دانشگاه تراز انقلاب اسلامی گام‌هایی مانده که باید برداشته شود.

دکتر موسوی با اشاره به فرموده رهبر معظم انقلاب گفت: همیشه و در همه جا از دانشگاه این انتظار می‌رود که محل جوشش و اوج دو جریان حیاتی در کشور باشد؛ جریان علم و تحقیق و جریان آرمان‌گرایی‌ها و آرمان‌خواهی‌ها.

وی افزود: دانشگاه صنعتی شریف نیز رسالت اصلی خود را حرکت در مسیر این دو جریان قرار داده است و بر این باور است که یکی از شاخصه‌های دستیابی به این مهم، امیدآفرینی در جامعه نخبگانی است. لذا همه ما موظف به امیدآفرینی هستیم و در این راستا در تلاش خواهیم بود تا به فضل الهی، با همراهی و همگامی خانواده بزرگ شریف، که ظرفیتی عظیم از نخبگانی دلسوز هستند، محیطی آرام، فعال و پویا، بیش از پیش برای استادان، دانشجویان، پژوهشگران فراهم کنیم تا همانگونه که از دانشگاه صنعتی شریف انتظار می‌رود همچون گذشته پیشتاز و پیشگام در ارتقای علمی پایدار و درون زای کشور، پیشران پیشرفت فناوری و حل خلاقانه مسائل کشور باشد.

دکتر موسوی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه لازمه تحقق چشم‌اندازی بزرگ‌تر به دانشگاه دریافت حمایت و همراهی وزارت علوم است خطاب به وزیر گفت: افزایش اعتبارات عمومی دانشگاه، به روزرسانی امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی و حمایت از پژوهش‌های نظری و بنیادی از جمله مسائلی است که بی‌تردید حمایت همدلانه‌ی وزارت علوم، کلید تعاملات و تفاهمات گسترده میان نهاد دولت و نهاد دانشگاه در جهت تحقق اهداف عالی کشور خواهد بود. و ابراز امیدواری کرد مسیر این تعاملات و تفاهمات روز به روز قدرتمندتر و مستحکم‌تر شود.

دکتر زلفی‌گل: یکی از آزادترین دانشگاه‌ها در دنیا دانشگاه‌های جمهوری اسلامی است؛ مشروط بر اینکه به قوانین و مقررات احترام گذاشته شود

در ادامه دکتر محمدعلی زلفی‌گل در پاسخ به برخی انتقادات و مطالبات دانشجویان به وضعیت آموزش عالی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در بدو پیروزی انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو فقط در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد داشتیم‌. تعدادی از دانشجویان دکتری دانشگاه شیراز در سال ۶۵ دوره دکتری را تاسیس کردند و این دوره در سال‌های بعد در دانشگاه‌های دیگر تاسیس شد.

وزیر علوم همچنین با بیان اینکه مستندات علمی ما تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ۵۰۰ سند و اکنون به ۷۸  هزار سند علمی رسیده است، اظهار کرد: هرم علمی و شخصیت علمی در دانشگاه‌ها و برج تولید علم در کشور شکل گرفته است و رتبه ۱۵ را در پایگاه نمایه‌سازی اسکوپوس داریم.

وزیر علوم در خصوص اهمیت مقاله نویسی استادان نیز گفت: امروز باید فناوری هم توسعه یابد؛ ولی در سال‎‌های گذشته نیاز به حفظ و تثبیت شخصیت علمی کشور داشتیم‌. وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه دو هدف دارد؛ تولید و مصرف علم. باید به هر دو هدف توجه کرد.

دکتر زلفی گل در تشریح اقدامات وزارت علوم در این مدت نیز خاطرنشان کرد: معاون فناوری و نوآوری را تاسیس کردیم، برای خلق ثروت از دانش سامانه نان را ثبت کردیم که در شورای عالی انقلاب فرهنگی این سامانه تصویب شد.

وزیر علوم بورس دانش، بورس صنعت و تفاهم‌نامه با بنیاد ملی نخبگان برای جذب نخبگان و استعدادهای درخشان، ایجاد دوره‌های پسادکتری فناوری و امریه فناوری را از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت علوم برشمرد و گفت: سامانه جان(جریان اقتصادی نوین) هم سامانه وابسته به سامانه نان است که شرکت‌های دانش بنیان محصولات خود را در این سامانه عرضه می‌کنند و در بهبود فروش این شرکت‌ها کمک می‌کند.

به گفته وی؛ همچنین طرح ملی کارآفرینی را دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا کرده است که افزایش اشتغال دانش آموختگان را در بر دارد. این اقدامات در زمینه تولید ثروت از دانش انجام شده است.

وزیر علوم با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست‌های کلی و کلان آیین نامه ارتقای استادان را بررسی کرده و به زودی تصویب می‌کند، افزود: در این سیاست‌های کلی به موضوعات مختلفی مانند فعالیت های فرهنگی، آموزشی، فناورانه و پژوهشی همزمان توجه شده است.

وی در خصوص اقدامات وزارت علوم برای حمایت از دانشگاه شریف نیز گفت: میانگین پژوهانه اعضای هیئت علمی تا ۷ برابر افزایش یافته و در سال گذشته طی چند مرحله حمایت ویژه‌ای در این خصوص انجام شده است‌.

دکتر زلفی گل در مورد وضعیت خوابگاه شهید رجایی گفت: این خوابگاه متعلق به دانشگاه شهید رجایی است و برای رفع مشکل خوابگاه دانشگاه صنعتی شریف باید به شکل دیگری مشکل را حل کرد.‌

وزیر علوم در خصوص قراردادهای ارتباط با صنعت در دانشگاه صنعتی شریف نیز گفت: تا امروز ۷۲۹ قرارداد ارتباط با صنعت به ارزش ۸۱۴ میلیارد تومان در این دانشگاه وجود دارد.

وی افزود: یکی از آزادترین دانشگاه‌ها در دنیا دانشگاه‌های جمهوری اسلامی است؛ مشروط بر اینکه یه قوانین و مقررات احترام گذاشته شود. ظرفیت جمهوری اسلامی بسیار بالاست، اما قوانین را باید رعایت کرد.

دکتر زلفی گل در پاسخ به سوالی در مورد تامین هزینه‌های دانشجوهای دکتری افزود: به دلیل کمبود منابع تاکنون به دانشجوهای دکتری حقوق داده نشده است، در حالیکه در بسیاری کشورها به دانشجویان دکتری حق الزحمه اختصاص می‌دهند.

وزیر علوم در پایان در خصوص هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی خاطرنشان کرد: نظرهای مختلفی در این زمینه وجود دارد، عده‌ای معتقد هستند اگر کسی با بیت‌المال تحصیل کرد و بخواهد از کشور خارج شود، باید هزینه تحصیلات خود را بدهد و اکنون تنها ۴۰ درصد هزینه تمام‌ شده دانشجویان اخذ می‌شود. عده‌ای هم‌ مخالف افزایش هزینه آزادسازی مدارک هستند.