دکتر علیاکبر صالحی استاد برجسته دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف بهعنوان استاد برگزیده دومین دوره آیین اعطای نشان عالی دانش دارای مرجعیت علمی معرفی شد و این نشان باحضور وزیر علوم بر سینه ایشان نصب شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، دومین آیین اعطای نشان عالی دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران روز دوشنبه 4 تیرماه 1403، در محل تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم 11 استاد برگزیده دومین آیین اعطای نشان عالی دانش معرفی شدند و این نشان با حضور دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حضور شخصیتهای علمی و فرهنگی بر سینه استادان برگزیده نصب شد.
در این میان دکتر علیاکبر صالحی استاد دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف بهعنوان برگزیده دومین دوره اعطای نشان عالی دانش معرفی گردید و نشان عالی دانش بر سینه این استاد برجسته دارای مرجعیت علمی، توسط وزیر علوم نصب شد.
دکتر علیاکبر صالحی متولد سال ۱۳۲۸ در شهر کربلا، استاد رشته مهندسی هستهای در دانشگاه صنعتی شریف و وزیر اسبق امور خارجه، معاون سابق رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، دارنده نشان شجاعت و نشان خدمت جمهوری اسلامی ایران و دارای آثار متعدد علمی و فناوری در زمینه مهندسی هستهای و انرژی است. رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین، برنده جایزه پژوهشهای توسعهای جشنواره خوارزمی، منتخب مجله نیچر به عنوان یکی از ۱۰ شخصیت برتر سال ۹۴ در جهان و دارای لقب سزار اتمی ایران در مجله ساینس آمریکا از جمله سوابق و افتخارات این استاد است.
گفتنی است روند بررسی صلاحیت نامزدهی دریافت نشان عالی دانش با ۱۱ مولفه در پرونده علمی و حرفهای استادان انجام شده است که «داشتن اثر نوآورانه علمی و پژوهشی در سطح ملی و بینالمللی در مرزهای دانش»، «تأثیرگذاری اجتماعی»، «داشتن اثر نوآورانه علمی پژوهشی در سطح ملی و بینالمللی و ایجاد موج نو»، «داشتن جایزه بزرگ بینالمللی در زمینههای علمی و پژوهشی در رشته تخصصی استاد منتخب»، «داشتن شهرت ملی و جهانی در تخصص خود»، «داشتن اثر علمی و پژوهشی در جهت تحقق اهداف علوم انسانی»، «دارا بودن آثاری در جهت توسعه شرکتهای دانشبنیان»، «کارآفرینی در سطح ملی شاگردپروری و هدایتگری علمی و به گونهای که دانشجویانی از سوی استاد به عضویت هیأت علمی در آیند»، «شخصیت متین رشد یافته و دارای تراز علمی و همسو با نظام جمهوری اسلامی» از جمله این شاخصهاست.
نشان عالی دانش یک نشان ویژه و مشترک بین دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران است که به صورت سالانه در ۶ گروه و شاخه علمی به دانشمندان و استادان ایرانی و غیرایرانی دارای مرجعیت علمی که با پژوهشگران ایرانی و مراکز و نهادهای علمی ایران همکاری مؤثر دارند، اعطا میشود.