نشست اعضای هیئت علمی (زن)، با حضور سرپرست دانشگاه صنعتی شریف، در راستای ایجاد تعامل و افزایش اثرگذاری علمی استادان و کارکنان زن این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، این نشست روز شنبه 29 آبانماه سال جاری با مشارکت حداکثری اعضای هیئت علمی زن دانشگاه در اتاق شورای دفتر ریاست دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر ایرجیزاد، رئیس پژوهشکده جامع علوم و فناوریهای همگرا ضمن ارائه گزارش از وضعیت بانوان (استادان، کارکنان و دانشجویان) در دانشگاه صنعتی شریف گفت: دانشگاه در طول دوران فعالیت ۵۶ ساله خود توانسته است به صورت یک موسسه علمی پیشرو در علوم و فناوریهای روز و صنعت در کشور و در سطح بین الملل، جایگاه ارزشمندی پیدا کند.
وی افزود: هدف این دانشگاه، فراهم نمودن محیطی علمی و پویا برای دانشجویان، استادان و کارکنان به عنوان ارکان مهم توسعه پایدار دانشگاه است. دانشگاه اکنون حدود 500 نفر از برجستهترین اعضای هیئت علمی کشور را در اختیار دارد و بالغ بر 10 هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند که تقریبا نیمی از آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی بسر میبرند. همچنین بیش از 500 کارمند فعالیتها را تسهیل و پشتیبانی میکنند.
وی تصریح کرد: زنان سهم قابل توجه و رو به رشد در هر سه گروه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان به ترتیب ۱۰، ۲۶ و ۴۳ درصد را دارند.
دکتر ایرجیزاد در ادامه هدف از این نشست را آشنایی با ریاست دانشگاه، مرور آمار حضور بانوان و بیان دیدگاهها و دغدغهها و ارایه راهکارهایی جهت بهبود شرایط تحصیلی دانشجویان و افزایش اثرگذاری علمی کارکنان و استادان زن دانشگاه بیان کرد.
وی افزود: اگرچه توجه نباید صرفا معطوف به دختران و زنان باشد اما با وجود موانع ناخواسته تاریخی و نقشآفرینی و مکملی آنان به عنوان مادر، خواهر، همسر و محور خانواده قطعا اثرگذاری اجتماعی این تلاشها برای دانشگاه دوچندان خواهد بود. چه کسی بهتر از مادران دانشگاهی و دانشگاه رفته میتواند نسل آینده سالم، متعهد، توانمند، دغدغهمند، تلاشگر و خوشفکر را به کشور هدیه دهد.
دکتر ایرجی زاد در پایان سخنان خود برسرمایهگذاری در امور زنان دانشگاه و نیاز به تلاش و نوآوری بیشتر در این زمینه تاکید کرد.
در ادامه حاضرین در جلسه به بیان دیدگاههای خود در خصوص موانع و نیازهای شغلی موجود پرداختند.
تلاش برای نقش آفرینی موثر بانوان در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها در سطوح خرد و کلان دانشگاه برای حل مسائل دانشجویان و استادان و کارکنان، ایجاد ساختار برای دسترسی سهل و آسانتر به گروههای مشاورهای همچون مشاور بانوان، لزوم توجه به بسترهای مناسب برای هم افزایی، همفکری و نوآوری جهت حل مسائل، تقویت نگرش مناسب نسبت به پتانسیل بانوان دانشگاهی، لزوم توجه به مسائل دانشجویان دختر، فراهم آوردن بستر مناسب و تسهیل آییننامهها برای افزایش کارآمدی بانوان دانشگاهی، ایجاد و تاسیس مهدکودک از جمله موارد مطروحه در این جلسه بود.
در پایان جلسه دکتر جلیلی سرپرست دانشگاه صنعتی شریف ضمن تاکید بر رونق فرهنگ ورزش، ایجاد مهدکودک، توجه به خانواده و ازدواج، آمادگی خود را جهت حمایت و همکاری در حل این مسائل اعلام کرد و افزود: دانشگاه صنعتی شریف باید محلی برای آموختن درس زندگی و دانش اندوزی باشد.