نشست مشترک مدیران و مسئولین دو دانشگاه صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران با هدف بهبود و گسترش تعلاملات بین دو دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، روز دوشنبه دوم بهمنماه 1402، جلسهای با حضور دکتر موسوی سرپرست دانشگاه صنعتی شریف و دکتر قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و اعضای هیئت رئیسه دو دانشگاه با هدف بهبود و گسترش تعاملات بین دو دانشگاه در محل ساختمان ریاست برگزار شد.
در ابتدای نشست دکتر موسوی با اشاره به افزایش گرایش و استقبال از رشتههای پزشکی در کشور گفت: در سالهای اخیر تب و تاب و گرایش به رشته علوم پزشکی بیشتر شده است. بر همین اساس از حدود چهارماه پیش مباحثی در خصوص چگونگی ایجاد دانشکده زیست فناوری در شورای دانشگاه صنعتی شریف مطرح شد.
سرپرست دانشگاه در ادامه با اشاره به رشتههای مرتبط که از قبل در برخی دانشکدهها از قبیل؛ مهندسی برق، مهندسی و علممواد، مهندسی مکانیک و شیمی وجود داشتند افزود: علیرغم وجود همه اینها بنا شد در شورای دانشگاه با تعامل و تمرکز بر زیست فناوری به طور عام تصمیم بگیریم تا در دانشگاه فرصتهایی برای دانشجویان ایجاد کنیم که بتوانند از رشتههای مرتبط با حوزه پزشکی نیز بهرهمند شوند. دانشگاه علوم پزشکی تهران میتواند در همین راستا کمک دهنده و تقویت کننده باشد.
در ادامه دکتر موسوی با بیان جایگاه و رتبه دانشگاه صنعتی شریف همچنین محبوبیت آن در سطح دنیا گفت: دانشگاه صنعتی شریف در حال حاضر از نظر رتبهبندی جهانی؛ بر اساس نظام رتبه بندی کیواس رتبه 334 و بر اساس رتبه بندی تایمز هم رتبه 300 تا 350 را داراست. همچنین در بخش ارتباط با صنعت نیز چندین سال است بهصورت پیاپی در بین دانشگاههای وزارت علوم در جایگاه اول قرار دارد.
دکتر موسوی با بیان اینکه امسال از 100 نفر اول کنکور 97 تا ۹۹ نفر دانشگاه صنعتی شریف را برای ادامه تحصیل انتخاب کردند افزود نزدیک به دو دهه است که چنین فضایی بر دانشگاه صنعتی شریف حاکم بوده است.
سرپرست دانشگاه در پایان گفت: امیدواریم همکاری این دو دانشگاه به تقویت دانشگاه صنعتی شریف در حیطه زیست فناوری و تقویت دانشگاه علوم پزشکی در حیطه فناوریهای نوین کمک کند و در نهایت به سودآوری و منافع کشور منجر شود.
سپس دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به تحولات عرصه علم آموزی و علم اندوزی گفت: امروزه مرز بین دانشگاهها برداشته شده و دانشگاههای بزرگ جهان تلاش میکنند همه جنبههای آموزشی با رویکرد جامعنگری و مسئله محوری را مورد توجه قرار دهند و دسترسی به آموزش را برای همگان فراهم آورند.
دکتر قناعتی، دانشگاه سبطین را فرصتی برای همکاری مشترک دو دانشگاه دانست. وی با اشاره به تجربیات مشترک دو دانشگاه گفت: از این فرصت برای توسعه فعالیتهای دانشگاه و پیشرفت کشور باید استفاده کرد و به این منظور کارگروهی با حضور نمایندگان دو دانشگاه تشکیل شود و موضوعات مشترک را تا رسیدن به نتیجه پیگیری کند.
در ادامه جلسه در خصوص فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در دانشگاه سبطین عراق توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران مباحثی مطرح شد. دکتر جلیلی مشاور سرپرست دانشگاه شریف، دانشگاه سبطین عراق را اقدامی متفاوت و مایه مباهات دانست و همکاری دو دانشگاه را در رسیدن به رتبههای نظامهای رتبهبندی بینالمللی موثر خواند و افزود: ایجاد دانشگاه سبطین در کربلا از جمله اقدامات خوبی است و در زمینه دانشگاه صنعتی شریف نیز میتواند پتانسیل همکاری بسیار بالایی داشته باشد.
دکتر رسول جلیلی مشاور رئیس دانشگاه شریف، اقدام دانشگاه علوم پزشکی تهران در راه اندازی دانشگاه سبطین را کاری متفاوت، ارزشمند و مایه مباهات کشور دانست و همکاری دو دانشگاه را در رسیدن به رتبههای دو رقمی نظامهای رتبهبندی بینالملی موثر خواند و تاکید کرد دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دانشگاه کشور است که در شعبه بینالمللی که ایجاد کرده دانشجوی بینالملل دارد.
پذیرش دانشجوی بینالملل، پژوهشهای مشترک بینالملل، همکاری دو دانشگاه در پردیس کیش، راه اندازی و ایجاد رشتههای مرتبط با سلامت و بهداشت، پروژههای رباتیک و هوش مصنوعی در حوزه سلامت، فرصتهای مطالعاتی اعضای هیئت علمی در دو دانشگاه صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران، افزایش فعالیت در حوزه دانشجویی فرهنگی مانند: برگزاری تورهای بازدید از شریف برای دانشجویان بینالملل علوم پزشکی با هدف آشنایی با دستاوردها و توانمندیهای کشور و ... از جمله پیشنهادات مطرح شده در جلسه برای گسترش و بهبود ارتباط بین دو دانشگاه بود.
در پایان کارگروهی توسط اعضای حاضر در نشست جهت پیگیری تصمیمات مطروحه انتخاب شد و مقرر گردید تا دستیابی به نتیجه، جلسات بهصورت مستمر ادامه یابد.