عملیات اجرایی ساخت پروژه مجتمع مسکونی استادسرای دانشگاه صنعتی شریف با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری، شهردار تهران و رئیس دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، آیین کلنگ زنی پروژه مجتمع مسکونی استادسرای دانشگاه صنعتی شریف عصر روز یکشنبه دوم مهرماه سال 1402 در شهرک دانشگاه صنعتی شریف واقع در منطقه ۲۲، با حضور دکتر روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دکتر علی خطیبی معاون امور اداری مالی و منابع انسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران، دکتر رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و جمعی از مدیران و اعضای هیئت علمی این دانشگاه برگزار شد.
دکتر جلیلی در آغاز عملیات اجرایی استادسرای دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه این رویداد افقی روشن برای استادان و دانشمندان است، اظهار کرد: رویداد امروز شروع کار بسیار خیر و مهم در تاریخ دانشگاه صنعتی شریف است و میتواند مقدمهای برای دلگرمی بیشتر دانشمندان و نخبگان و آیندهسازان ایران اسلامی باشد.
رئیس دانشگاه شریف همچنین تصریح کرد: دانشگاهها فردا کار خود را آغاز خواهند کرد و اصرار ما بر این بود که این خبر خوش به استادان دانشگاه برسد و کلاسهای درس با خبر مسکندار شدن استادان آغاز شود.
وی گفت: تاریخچه این موضوع از طرح دغدغه مهاجرت احتمالی استادان جوان در محضر رئیس جمهور در خرداد ۱۴۰۱ و ضرورت توجه خاص به مسکن استادان و به ویژه استادان جوان شروع شد.
دکتر جلیلی افزود: امسال ضرورت توجه خاص به مسکن استادان آغاز شد و پس از آن در مردادماه تفاهمنامهای بین دانشگاه و بنیاد نخبگان منعقد شد و در نهایت با تلاش و پیگیری و مساعدت شهرداری تهران موافقت کمیسیون ماده ۵ برای ساخت ۲۲ طبقه روی زمین با تراکم ۶۵۰ درصد اخذ شد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با تأکید بر اینکه تمام مقررات شهرداری تهران در ساخت این استادسرا رعایت خواهد شد، خاطرنشان کرد: تلاش ما این است این پروژه با سرعت بیشتری اجرایی شود.
در ادامه این برنامه دکتر دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری طی سخنانی مساله مسکن را بزرگترین دغدغه استادان جوان دانشگاهها خواند و گفت: موتور مولد امید، انگیزه و نشاط در بین جوانان کشور، استادان دانشگاه هستند.
دکتر دهقانی گفت: بی شک دانشگاه شریف بهترین دانشگاه فنی و صنعتی کشور است. بهترین استادان و دانشجویان کشور در حوزه صنعتی در این دانشگاه هستند که سرمایههای کشور ما هستند. این نیروی انسانی معادن جواهری هستند که هرکدام میلیاردها ارزش دارند.
وی افزود: وضعیت حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه شریف اصلاً مناسب نیست. هیچ دفاعی در حقوق استادان در دانشگاه وجود ندارد حتما باید فکری برای ترمیم حقوق استادان با روشهایی مثل گرنتهای پژوهشی شود.
معاون علمی ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه بزرگترین دغدغه استادان جوان دانشگاه، مسکن است گفت: یکی از بزرگترین مسائل و مشکلات یک استاد جوان که میخواهد اثرآفرینی کند مسکن است. امیدواریم این حرکت دانشگاه شریف به کمک شهرداری تهران به نتیجه برسد تا چند سال اول تدریس استادان جوان که نیاز به حمایت دارند مسکن آنها تامین شود تا دغدغه مسکن نداشته باشند و بتوانند اثرگذار باشند.
دکتر دهقانی افزود: موتور مولد امید و انگیزه و نشاط در بین جوانان کشور استادان دانشگاه هستند اگر استادی حالش خوب باشد قطعاً این حال خوب به دانشجوی او هم منتقل خواهد شد اگر در استادی امید و انگیزه نباشد قطعاً نمیشود انتظار داشت دانشجویان ما هم آرامش داشته باشند، بنابراین ما به سهم خودمان تمام تلاشمان را میکنیم که به دانشگاه شریف و دانشگاههای دیگر در اینگونه پروژهها کمک کنیم.
وی خاطر نشان کرد: امیدوارم فردا که آغاز سال تحصیلی جدید است یک سال مبارک و پر انرژی باشد. پس از دو سال دوری دانشجویان از دانشگاه به دلیل شیوع کرونا و شرایط سال تحصیلی گذشته، امسال باید برای امیدآفرینی و ایجاد روحیه نشاط و انگیزه دانشجویان بیشتر تلاش کنیم.
در ادامه برنامه دکتر زاکانی شهردار تهران طی سخنانی گفت: با 8 دانشگاه بزرگ تهران برای تامین ۲۵ هزار واحد مسکونی تفاهمنامه منعقد کردهایم.
وی افزود: با بنیاد ملی نخبگان نیز به عنوان تأمین کننده منابع تفاهمنامه ساخت هزار واحد مسکونی را منعقد کردهایم. همچنین برای دو دانشگاه، 4 هزار واحد مسکونی را در کمیسیون ماده پنج مصوب کردیم و پرونده سه دانشگاه دیگر نیز در جریان است.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه اولویت بندی در بخش عمده با نگاه به استادان و نخبگان انجام شد، افزود: امروز عملیات عمرانی اولین مجموعه آغاز شد و امیدواریم مورد قبول استادان این دانشگاه قرار بگیرد.
دکتر زاکانی در پایان گفت: تمام توجه ما این است که به شهروندان کمک کنیم تا تهران شهری گران با فشار مضاعف به جا مانده از گذشته نباشد.