گفتگو با بردیا برائینژاد، مدیرفنی دفتر زیست همراه شریف، مستقر در مجتمع خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف برای معرفی آخرین فعالیتهای دفتر زیست همراه شریف در جهت افزایش پایداری ، کیفیت و دقت سیگنالها در فناوریهای پوشیدنی
فناوریهای پوشیدنی حوزه سلامت در سالهای اخیر، بازار نوینی را در جوامع ایجاد کردهاند. با افزایش تقاضای مصرفکنندگان برای داشتن ابزار مخصوص بررسی سلامت، کاربرد فناوری پوشیدنی در سالهای اخیر چند برابر شده است. تیم زیست همراه شریف با هدف اندازهگیری و پردازش سیگنالهای حیاتی، ذخیره دادههای مفید و ارائه آنها به مطلوبترین شکل به پزشکان و مراکز درمانی، در مجتمع خدمات فناوری شریف واحد 317 فعالیت میکند.
به گزارش روابط عمومی، دفتر زیست همراه شریف فعال در زمینه طراحی، ساخت و خدمات پس از فروش تجهیزات پزشکی زیر نظر دکتر محمد فخارزاده جهرمی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، با تولید مچبند پایش سیگنالهای سلامتی فعالیت خود را آغاز، و به تدریج محصولات و تیم خود را گسترش داده است.
اعضای تیم زیست همراه شریف بر اساس توانایی و استعداد از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاههای صنعتی شریف، دانشگاه تهران، شهید بهشتی و ... انتخاب شدهاند.
در حال حاضر دفتر زیست همراه شریف تحت نظارت و مدیریت دکتر فخارزاده و با حضور مهندس بردیا برائینژاد (مدیرفنی)، مهندس مسعود فلاح شایان (مدیر تولید و طراح صنعتی)، پویا گرجی (مدیر تولید محتوا)، دیبا رشیدی (مدیر IT)، مهندس سجاد سعادت و مهندس سید حسن موسوی (پشتیبانی) و مهندس مرتضی شمس (منابع انسانی) و تعدادی از دانشجویان دانشگاه که در دوره کارآموزی هستند فعالیت میکند.
پس از تکمیل تحقیقات اولیه و ساخت چندین سنسور علائم حیاتی، در سال 1397 با تجمیع آنها مچبند هوشمند در دفتر زیست همراه شریف ساخته شد که در همان سال عنوان پروژه برتر دانشجویی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و همچنین پایاننامه برتر کارشناسی IEEE شاخه ایران را از آن خود کرد.
همان طور که عنوان شد، فعالیت این واحد فناور با تولید مچبند پایش سیگنالهای سلامتی آغاز و اکنون پنج محصول در مرحله تولید سفارشی و 7 محصول دیگر در دست تکمیل دارد. از این میان استتوسکوپ هوشمند کاردیسونیک جدیدترین محصول در دفتر زیست همراه شریف است که مراحل نهایی تست عملیاتی پیش از تولید را طی میکند و مانند سایر محصولات این مجموعه، به زودی برای فروش ارائه میشود.
مهندس بردیا برائینژاد، مدیرفنی دفتر زیست همراه شریف تفاوت اصلی شرایط فعلی با ابتدای فعالیت دفتر را گستردهتر شدن تیم و به تبع آن ارائه محصولات تخصصی متنوعتر با برنامه مدون برای گذراندن مراحل آزمایش پیش از تولید میداند و در خصوص پروژههای اخیر دفتر میگوید: از پروژههای اخیر دفتر زیست همراه شریف میتوان به برچسب پایش نوار قلب Mobius Patch ، اشاره کرد که در تعامل با پلتفرمهای نرم افزاری تحت وب و اندرویدی، با بهرهگیری از الگوریتمهای پردازش سیگنال و هوش مصنوعی در تشخیص بیماری به پزشک کمک میکند و ذخیرهسازی حجم بالایی از اطلاعات پزشکی را ممکن میسازد. همچنین گوشی پزشکی هوشمند Cardisonic که تحلیل و نگهداری امواج صوتی قلب و ریه را ممکن میسازد و در حال حاضر مراحل نهایی تولید را طی میکند.
مدیر فنی این واحد فناور گفت: یکی از اهداف ما در دفتر زیست همراه شریف بهبود محصولات موجود در بازار، به لحاظ دقت، کیفیت و عدم قطعی در سیگنال بوده است، که تفاوت قابل توجهی هم در این حیطه کسب کردهایم. محصولاتی با کاربری مشابه در خارج از ایران تولید میشود، اما نمیتوان گفت که مشابه خارجی همسانی وجود دارد. محصولات تولیدی ما بین 20 تا 30 درصد از نمونههای تولید شده در خارج از ایران ارزانتر هستند که البته این عدد بین محصولات متفاوت متغییر است. در واقع کوشیدهایم با وجود کاربری مشابه در محصولات غیر ایرانی، انتخاب این کالاها برای مصرفکننده توجیه اقتصادی داشته باشد.
مهندس برائینژاد، همکاری میان اعضای تیم و ارتباط تیم با دانشگاه را مطلوب دانست و گفت: علی رغم اینکه تاکنون مشکل اجرایی عمدهای را تجربه نکردهایم، رساندن محصولات به استانداردهای پزشکی بالا و کاهش مصرف باتری بزرگترین موانع فنی ما تا کنون بودهاند. به ویژه، قطعی مکرر سیگنال و مشکلات مربوط به مصرف غیربهینه باتری میان کالاهای موجود در بازار، در کیفیت دادههای نهایی اثر سوء قابل توجهی داشت. خوشبختانه موفق شدیم تمام مشکلات را پشت سر بگذاریم تا به عنوان مثال پَچِ نوار قلب موبیوس بیش از دو هفته و استتوسکوپ کاردیسونیک بالغ بر 50 ساعت کارکرد پیوسته را تضمین کند.
مدیر فنی دفتر زیست همراه شریف در پایان صحبتهایش ضمن تشکر از مسئولین دانشگاه به جهت فراهم کردن امکانات لازم برای انجام این پروژه افزود: امیدواریم با یاری مسئولین دانشگاه تمامی تیمهای مشغول به پروژههای دانشجویی، بتوانند بدون نگرانی عمده در پروسه تولید و عرضه ایدههای خود، به کار علمی بپردازند.
برای اطلاع از فعالیتهای دفتر خدمات زیست همراه شریف واقع در مجتمع خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف، واحد 317 به سایت www.biosen.ir مراجعه کنید.