آیین رونمایی از کتاب مواجهه حکمت بنیاد، بنلایههای پیشرفت، توسعه و حکمروایی دانشگاه حکمت بنیان با حضور رئیس دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ مراسم رونمایی از کتاب مواجهه حکمت بنیاد، عصر روز یکشنبه 14 اسفندماه 1401 با حضور دکتر جلیلی، رئیس دانشگاه دکتر حدادپور، معاون پژوهشی مهندس میرزایی، رئیس کتابخانه مرکزی، دکتر میرنظامی، رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دکتر فاتحراد و دکتر برزنونی مولفین کتاب در سالن توس کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر محمدعلی برزنونی، عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) ضمن توضیح در خصوص تالیف و نامگذاری کتاب گفت: ارتباطات انسان باید با چهار عرصه پروردگار، خود انسانها و جهان هستی تعریف شود فضای کتاب را با همین نگاه به سمت مواجهات بشر و تعاملات او پیش بردیم. وی در ادامه افزود: حکمت بهطور طبیعی محتوای تمدن است. در همین راستا جامع نظر-عمل یکپارچه را حکمت دانستیم. اصل درست این است که نظر باید عمل راهبری کند و حکمت جامع بین این دو است: نظر-عمل یکپارچه.
مولف کتاب همچنین درباره بحثهای مطرح شده در کتاب توضیحاتی برای حاضرین ارائه کرد. ابتدا انسان و دین مواردی بود که براساس اولویت در مورد آن بحث کردیم و سپس ایمان و عمل صالح موارد دیگری بودند که در فضای کتاب به آن پرداختیم. دکتر برزنونی در پایان گفت: امیدواریم فضایی را که به عنوان ویرایش اول ارائه کردهایم مورد نقد و بررسی دانشگاهیان و حوزویان قرار بگیرد.
دکتر مهدی فاتحراد، عضو هیئت علمی پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در ادامه توضیحات دکتر برزنونی گفت: بنابر نظر مرحوم امام، اسلام قصد دارد به تمام لایههای زندگی توجه کند و همه را به سوی معنویت و توحید سوق دهد. اسلام در تمام علوم مانند ستارهشناسی، هندسه و ... معنای دیگری را دنبال میکند.
مولف کتاب در ادامه در خصوص تفسیر واژه مهندس و انتخاب و ترجمه این لغت، مختصری از محتوای کتاب را ارائه داد. روشنگری به این معناست که انسان با عقل خودش امور عالم را ساماندهی میکند به معنای توسعه آزادی انسان است. دکتر فاتحراد دانشگاه را نظری و صنعت را عملی دانست و گفت: مابین نظر و عملمان فاصله است، باید برای ارائه الگوی جدید این تفکیک را از بین برد. وی افزود: ما بنیادی به نام حکمت داریم که نظر و عمل را یکپارچه میکند. مولف کتاب راه مهندس واقعی شدن را استفاده از ریاضیات مواجهه دانست. توسعه اخلاق در اجتماع و تمرکز بر حقوق مردم نیز از موضوعات مورد توجه مولفین این کتاب است.
دکتر فاتحراد در پایان از ارائه تفصیلی کتاب مواجهه حکمت بنیاد در اردیبهشت سال آینده خبر داد و گفت: با تلاش برای ارائه مقالاتی به خارج از کشور امید داریم که دنیا در این خصوص نظر بدهد و همچنین منتظر دریافت بازخوردهای داخلی و خارجی از ویرایش اول کتاب هستیم.
در پایان جلسه دکتر حدادپور، معاون پژوهشی دانشگاه ضمن تشکر از مولفین کتاب گفت: بهتر است رشته مقالاتی در این حوزه در سطح بینالمللی عرضه شود. معاون پژوهشی دانشگاه افزود: کشور در دو حوزه دین و مدیریت نتوانسته در دنیا ظهور داشته باشد. درحال حاضر در حوزه دین برای عرضه به دنیا دستمان خالیست. این کتاب ظرفیت حضور در عرصههای بینالمللی را دارد. باید صاحبنظران این حوزه را در دنیا بشناسیم و کم کم این جریان فکری را ایجاد کنیم.
کتاب مواجهه حکمت بنیاد، با پیشگفتاری از دکتر محمدرضا حسنی آهنگر رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) در 14 فصل و یک درآمد و یک سرآمد به رشته تحریر درآمده است و در آن عناوینی چون معنا و معنویت، انسان و فطرت، وجه و نوعشناسی ولایت، دین، عهد فطری و اقامه وجه، پود و تار در پود و معماری مواجهه، حیات طیبه، اصالت و منطق ربوبیت و اخلاق مواجهه، نقد مواجهه مدرنیستی و پست مدرن، پیشرفت و توسعه و پساتوسعه، علم، دین و پیش زمینهای بر نسبت نظر و عمل، فرهنگ و تمدن، نسبت فرهنگ و حکمت و بلوغ حکمی و دانشگاه حکمت بنیان، قلب مواجهه حکمت بنیاد در 462 صفحه به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.