دانشگاه صنعتی شریف همزمان با چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با برپایی نمایشگاهی به ارائه برخی از دستاوردهای پژوهشی و فناورانه خود پرداخت و با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، از جدیدترین دستاورد علمی خود رونمایی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ همزمان با حضور پرشور مردم در راهپیمایی و جشن چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پایلوت شیرینسازی غشایی گاز، دستاورد علمی پژوهشی دکتر عباس موسوی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف با حضور دکتر روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور و دکتر رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف رونمایی شد.
جوانانمان با دستیابی به مرجعیت علمی جهان، کشور را به قله افتخار میرسانند
در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن و مراسم رونمایی از این محصول، دکتر دهقانی در رابطه با پیشرفتهای اخیر علمی کشور گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی بزرگترین دستاوردهای توسعه علم و فناوری اتفاق افتاد.
وی افزود: اگرچه در سالهای پیش دانشگاه معتبر یا دانشمندان بنام یا محصول فناورانه نداشتیم اما امروز بهترین و بنامترین دانشگاهها و دانشمندان را داریم که محصولات فناورانه قابل رقابت جهانی تولید میکنند و دستاوردهای جوانان ایرانی در حوزه درمان و سلامت نیز تا حوزههای مهندسی و دفاعی چشمگیر است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ادامه داد: جمهوری اسلامی ايران در تمامی زمینهها و بخصوص در زمینه علم و فناوری به دلیل ویژگی خاص مردم که از دوران قدیم علمجو بودهاند، بسیار موفق عمل کرده است. این برنامه در کشور تا دستیابی به مرجعیت علمی جهان ادامه دارد و جوانانمان کشور را به قله افتخار میرسانند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف افزود: امروز حضور پرشور مردم همه جا قابل مشاهده است. این حضور حاوی دو پیام است، پیام نخست این است که حتی با وجود ضعفها و ناراحتی در داخل، اما مردم، این کشور را دوست دارند. پیام دوم نیز این است که مسئولان کشور وظیفه خدمتگزاری به مردم وفادار ایران اسلامی دارند و با این امید از تمامی مشکلات عبور خواهیم کرد.
جشن پیروزی انقلاب برای مردم ایران، پیام امید، افتخار و مقدمه پیشرفت است
در جشن چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران دکتر جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی خطاب به راهپیمایان گفت: عمر دانشگاه صنعتی شریف حدود ۵۵ سال است؛ یعنی ۸۰ درصد عمر دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دانشگاهی نخبهپرور در جمهوری اسلامی ایران و پس از انقلاب سپری شده است.
وی گفت: یوم الله ۲۲ بهمن به عنوان جشن ملی ایرانیان، دسته و گروه نمیشناسد و همه ایرانیان از هر گرایش و سلیقه سیاسی در این جشن حاضر خواهند شد. این حضور برای مردم ایران، پیام امید، افتخار و مقدمه پیشرفت است و برای ایادی غرب پيام استکبار ستیزی و استقلال میباشد و همچنان بر شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی گواهی میدهد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: دهه اول زندگی دانشگاه شریف معطوف بود به آموزش و ۴ دهه بعدی آموزش در این دانشگاه به سمت پژوهش و فناوری در جهت حل مسائل کشور و رشد نظام جمهوری اسلامی ارتقا پیدا کرد و این مرهون تلاشهای شما خانوادههای ایرانی برای فرزندانتان و سرمایهگذاری جمهوری اسلامی در دانشگاه صنعتی شریف به عنوان نگین فناوری و توسعه دهندگی کشور است.
وی افزود: دانشگاه شریف مفتخر است تا امروز 62 هزار فارغ التحصیل برای کشور تربیت کرده و در حال حاضر حدود 11 هزار دانشجو و 460 عضو هیئت علمی در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند.
دکتر جلیلی اظهار کرد: ما در سراسر صنایع ایران و مدیریت کشور فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف را میبینیم و باعث افتخار است که در ۴۴ سال بعد از پیروزی انقلاب توانستیم به جمهوری اسلامی ایران و انقلابمان خدمت کنیم.
وی گفت: اینکه برخی فناوریهای دانشگاه صنعتی شریف امروز در معرض دید عموم مردم قرار گرفته به این دلیل بوده که مردم شریف ایران با تلاشهای فرزندان این مرز و بوم با وجود تحریمهای ظالمانه آگاه شوند و به دستاوردهای علمی کشور افتخار کنند.
دکتر جلیلی خاطرنشان کرد: انتظار از دانشگاه شریف انتظار فناوری و نوآوری است. امسال ابتکار معرفی محصولات نوآورانه دانشگاه شریف را در پیش گرفتیم و در سالهای آینده نیز ادامه میدهیم.
شایان ذکراست از دیگر محصولاتی که در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه صنعتی شریف به نمایش گذاشته شده میتوان به دوچرخه برقی شریف، پهپاد نشتیاب، پهپاد محلولپاش، پوشاک ضد تعریق، پد فیلتر تصفیه هوا و... اشاره کرد.
در پایان مراسم راهپیمایی و جشن چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران راهپیمایان با حضور در دانشگاه صنعتی شریف به اقامه نماز جماعت پرداختند.
پایلوت شیرین سازی غشایی گاز دانشگاه صنعتی شریف
به گفتهی دکتر موسوی مجری طرح؛ فرآیندهای جداسازی گاز با استفاده از غشاء یکی از روشهای شیرینسازی گاز طبیعی است که با توجه به مزایای روشهای جداسازی غشایی نظیر هزینههای ثابت و عملیاتی پایین، مصرف انرژی کم و سازگاری با محیط زیست به عنوان رقیبی برای فرآیندهای متداول شیرین سازی گاز طبیعی شناخته میشود.
فناوری جداسازی غشایی گاز در اختیار معدود شرکتهایی در دنیاست که عمدتاً شرکتهای آمریکایی هستند که تامین آنها نیز به دلیل تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان مقدور نیست، بنابراین جهت شکستن انحصار این محصول، تحقیقات و آزمایشات متعددی در مرکز فناوری غشایی دانشگاه شریف توسط پژوهشگران این دانشگاه طی سالیان مختلف انجام شد که ماحصل آن منجر به همکاری با شرکت نفت فلات قاره برای تامین گاز شیرین سکوهای نفتی کشورمان شد. در اولین گام، شیرینسازی گاز سکوی ابوذر با استفاده از پایلوت شیرینسازی غشایی با موفقیت مورد ارزیابی قرار گرفت. طی این آزمایشات میزان گاز هیدروژن سولفید از ppm22000 به زیر ppm 2000 کاهش یافت که میزانی بسیار خوب برای ورودی توربین میباشد.