دو نماینده اصولگرا و اصلاحطلب مجلس همزمان با آیین گرامیداشت روز دانشجو با حضور در دانشگاه صنعتی شریف پاسخگوی دانشجویان شریف بودند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو، دومین جلسه "نشست اعتراض دارم2" عصر روز دوشنبه ۱۴ آذرماه سال 1401 با حضور و مناظره میان دکتر علی خضریان نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی و دکتر مسعود پزشکیان نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی در سالن جابربن حیان دانشکده شیمی برگزار شد.
در این مناظره دکترمسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، درباره اصل ۲۷ قانون اساسی و اتفاقات اخیر کشور گفت: بر اساس قانون هر کسی میتواند اعتراض کند و باید به این اعتراضات مجوز داده شود تا معترضان بتوانند اعتراضات خود را به صورت قانونی برگزار کنند. متاسفانه در جمهوری اسلامی تاکنون چنین اجازهای به چنین اعتراضاتی که خلاف نظر سیاستگذاران بوده، داده نشده است در نتیجه نداشتن چارچوب مشخص اجرای قانون به صورت انزجاری طور دیگری خود را نشان داده است که امروز مشاهده میشود.
دکتر علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس نیز در پاسخ به پرسشی درباره اتفاقات اخیر با بیان اینکه؛ با این مسئله که در مواردی میتوانستیم بهتر عمل کنیم و اصلاحات هم داشته باشیم موافقم، اظهار کرد: هرکدام از ما که در حوزه علوم سیاسی تحصیل میکنیم، مطلع هستیم که ما نسبت به آنچه که آرمانهای یک مردمسالاری دینی است، عقب مانده ایم و این یک مسئله 40 و اندی ساله است.
وی افزود: ما باید مشکلات را تبدیل به مسئله کنیم یعنی معلوم باشد که درخصوص چه موضوعی میخواهیم به چه مسئلهای اعتراض کنیم؛ هرکجا که ما مسائل را پیگیری کردیم توانستهایم آن را به نتیجه نزدیک کنیم اما هرجا مسائل را تبدیل به مشکل کردیم علیالقاعده به بن بست رسیده است.
دکترخضریان در پاسخ به پرسشی درباره اینکه مجلس در بحث اعتراضات مردمی چه باید میکرد و چرا کم کاری کرده است؟ گفت: کم کاری در کار نبود بلکه برای تغییر، یک نظام ۲۵۰۰ ساله زمان لازم است، اگر مسئله اعتراض را بر روی گشت ارشاد و نهی از منکر قرار دهیم، این موضوع پیش از اعتراضات نیز مورد بحث بود که این موضوع درست نیست و با این به راهکار نمیرسد. یا مثلاً موضوع اصل حجاب را بررسی کنیم، این موضوع بخشی از نظام جمهوری اسلامی است و مجلس نمیتواند تصمیم بگیرد.
دکتر خضریان با تاکید بر اینکه مسیر قابل گفتوگو است اما مبدأ چیز دیگری است گفت: اصل مبدأ و مقصد در اختیارات مجلس شورای اسلامی نیست اما یک مسئله دیگر مثل اعتراضات در کمیسیون شوراها و امور داخلی در حال بحث و بررسی است تا شرایطی را برای بیان اعتراضات فراهم کنند.
این نماینده اصولگرای مجلس با تأکید بر اینکه «مجلس ریل گذار است»، افزود: مجلس کارهای دیگری میتوانست انجام دهد؛ نمایندگان در حوزههای انتخابیه باید با مردم گفتوگو کنند که باب خشونت باز نشود. شورای امنیت کشور اعلام کرد ۲۰۰ نفر در ایامی که گذشت جان خودشان را از دست دادند که عدد، عدد تلخی است.
دکتر پزشکیان در ادامه این مناظره با بیان اینکه گزارش گروه کمیسیون تحقیق شفاف نبود و کسی که گزارش را قرائت کرد، اصطلاحات پزشکی را هم نمیتوانست درست ادا کند، اظهار کرد: کسی که آگاهانه عمل میکند صرف نظر از نتیجه، باید روش را اصلاح کند. ما چهل سال است میگوییم حجاب باید باشد اما روش را اصلاح نمیکنیم.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه «مردم نسبت به صداقت ما شک دارند» تصریح کرد: ما باید این شک را از مردم برداریم که کسی بی صلاحیت پست نگرفته باشد و یا دروغ به آنها نمیگوید. ما این را در عمل اجرا نکردیم و این مشکلات زاییده رفتار ماست.
وی با اشاره به برخی ناکارآمدیها، گفت: اگر سیستم دادهها و FATF داخلی را اجرا میکردیم دیگر کسی در کشور اختلاس و دزدی نمیکرد پس ابتدا باید در داخل قوانین را درست اجرا کنیم.
خضریان: شفاف سازی حتماً میتواند بهانهها را کم کند
در ادامه این مناظره دکترخضریان با بیان اینکه «با روشنگری و شفافسازی موافقم» اظهار کرد: برای تعیین علت فوت خانم امینی نیاز به زمانی بود و مرجعی علمی باید بررسیهای لازم را انجام میداد. همه میپذیریم که اگر در ۲۴ ساعت اول علتی برای فوت اعلام میشد، میتوانست مثل هواپیمای اوکراینی حرف نابجایی باشد. هیچ کس به اندازه خود جمهوری اسلامی در موضوع هواپیمای اوکراینی صداقت به خرج نداد. ببینید که چه کسی اولین نفر اعلام کرد؛ هیچ فشاری هم نبود و جمهوری اسلامی هم نظر صادقانه خود را اعلام کرد.
این نماینده اصولگرای مجلس افزود: در مورد حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع)؛ داعش میگفت که من زدم و اما برخی میگفتند که خیر تو نزدی!
وی گفت: آنچه امروز در میدان در حال اتفاق است، صرفا موضوع درگذشت یک فرد نیست و تدارکات آن از قبل چیده شده است طراحی پیچیدهای که بخشی از مردم عزیز ما را به جان هم انداخته حتماً داخلی نیست.
دکترخضریان اظهار کرد: بیشترین کشتههای این روزها مدافعان امنیت هستند که جان خود را برای امنیت و وحدت این کشور فدا کردهاند و اینها دهها برابر این هم ایستاده و خواهند ایستادند تا وحدت و امنیت کشور حفظ شود.
دکترپزشکیان در ادامه این مناظره گفت: در جامعه یک ذهنیت به وجود آمد که آنجا این دختر را زدند و کشتند؛ خب ما باید طوری عمل میکردیم که مردم را اقناع کنیم که ما رسیدگی کردیم و برخورد کردهایم. پزشکی قانونی گزارش داده اما گروهی آن را قبول ندارند یا به آن شک دارند، ما میتوانستیم یک گروه معتمد دیگر را هم در کار وارد کنیم تا بررسی کنند و گزارش دهند.
نماینده مردم تبریز در بخش دیگر صحبتهای خود گفت: در هیچ اعتراضی نیروی انتظامی را نمیکشند چون اگر نیروی انتظامی نباشد ما امنیت به خیابان رفتن هم نداریم، اما امروز در کشور میکشند.
دکتر پزشکیان گفت: در مجلس دهم موضوع اصلاح انتخابات تصویب شد اما شورای نگهبان رد کرد. ما میگوییم در انتخابات وقتی جوری تایید صلاحیت کردید که از قبل نتیجه معلوم شده چرا دیگر انتخابات برگزار میکنید؟
پزشکیان: مسئولان هم بروند در سفره مردم بنشینند
در ادامه مسعود پزشکیان اظهار کرد: متاسفانه امروزه دولت، مجلس و قوه قضاییه برای خود یک سفرهای درست کردهاند و برای مردم هم یک سفره دیگر؛ این در دورههای گذشته نیز وجود داشته است؛ اگر راست میگوییم مسئولان هم بروند در سفره مردم بنشینند.
دکترپزشکیان در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره پوشیدن لباس سپاه پرداخت و گفت: درباره پوشیدن لباس سپاه، من باز هم میپوشم؛ سپاه با آنچه که الان شما میبینید خیلی فرق میکند؛ سپاهی اگر نبود، الان مملکت ما را تجزیه کرده بودند. ما جبهه رفتیم و از این مملکت دفاع کردیم. من وابسته به هیچ جناح و دسته و گروهی نبوده و نیستم.
دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه «از نظر من غیر از اصلاح راه دیگری نداریم»، اظهار کرد: در زمان تحصیل در دانشگاه با چپ و راست و کومله و دموکرات بحث میکردیم اما هیچ وقت با هم دعوا نمیکردیم. ممکن است شما به موضوعی معتقد باشید اما من نباشم اما نباید دعوا کنیم. البته ما مقصریم که نتوانستیم با شما صحبت کنیم.
در ادامه این مناظره دکتر خضریان با تاکید بر اینکه اصلاً کسی دنبال ممنوعالخروجی دانشجوی سیاسی نیست، خطاب به دانشجویی که او را پیشنهاد دهنده طرح ممنوعالخروجی دانشجویان سیاسی عنوان کرد، گفت: آینده این موضوع را نشان میدهد؛ شما باید ادعایی که میگویید من دنبال ممنوعالخروجی دانشجوی سیاسی هستم را ثابت کنید.
دکترخضریان در پاسخ به سوالی در مورد پیش نویس طرح ممنوعیت خروج دانشجویان معترض گفت: ما طرحی برای ممنوع الخروجی نداشتیم، هیچکس هم به دنبال برخورد با دانشجویان معترض نیست، اما طبق قوانین موضوعه، یک جرم سیاسی داریم کسی که جرم سیاسی داشت به سمت حبس و بقیه مجازات میرویم. من هیچ قضاوتی در مورد کسی ندارم؛ فرض میکنیم کسی جرم مرتکب شده است و خارج از شأن یک نخبه دانشگاهی است که ۷ سال زندان برود اما ایده این است مجازات جایگزین طراحی شود.
وی ادامه داد: به جای حبس کار تربیتی شود، در کمیتهای متشکل از نماینده بنیاد نخبگان و بخشهای دیگر بگویند یک فرد خدمت تربیتی داشته باشد و سپس بتواند برود، البته این برای کسی است که در حوزه جرم سیاسی کاری کرده است. نمیتوان دانشجویی که در شرایط جو زدگی رفتاری کرده را زندانی و تبدیل به اپوزسیون کرد. البته باید کار علمی شود و مرکز پژوهشها و سایرین نظر دهند.
دکتر خضریان در پایان با اشاره به دانشجویان بازداشت شده، گفت: اگر در این اتفاقات دو ماه گذشته ظلمی به دانشجویی شده است میتواند در کمیسیون اصل نود شکایت کند تا خارج از بوروکراسی اداری این موضوعات بررسی شود.