رئیس دانشگاه در نشست مشترک اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و مسئولان بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد: ساخت مسکن برای نخبگان یک برنامه میانمدت است و نیاز است تا اجرایی شدن این برنامه و تحویل مسکنهای اجاره به شرط تملیک، مشکل مسکن نخبگان در قالب استاد سرا رفع شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، نشست مشترک اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و مسئولان بنیاد ملی نخبگان، با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، قائم مقام، معاونان و مدیران این بنیاد، رئیس و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
در این نشست، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر ضرورت گسترش دامنه حمایتی از استعدادهای برتر و نخبگان و لزوم افزایش همکاری و همراهی مجلس شورای اسلامی با بنیاد ملی نخبگان، بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای بسیار خوب نیروی انسانی مستعد، نخبگان و فعالان حوزه فناوری و نوآوری، افزایش ظرفیتهای حمایتی بنیاد ملی نخبگان به کمک مجلس شورای اسلامی، میتواند زمینهساز شکوفایی استعدادهای برتر، جذب و ماندگاری نخبگان و اشتغال دانشبنیان و خلاق باشد. وی همچنین بر اهمیت ایجاد تناسب میان بودجهها و مأموریتهای بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد.
در بخش دیگری از این نشست، دکتر رسول جلیلی؛ رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز با اشاره به مشکل مسکن نخبگان، گفت: افزایش قیمت مسکن در شهرهای بزرگ سبب شده که برخی از نخبگان برای تهیه مسکن، رهن و یا اجاره به حاشیه شهرها بروند و از مرکز فاصله بگیرند.
وی افزود: ساخت مسکن برای نخبگان یک برنامه میانمدت است و نیاز است تا اجرایی شدن این برنامه و تحویل مسکنهای اجاره به شرط تملیک، مشکل مسکن نخبگان در قالب استاد سرا رفع شود.
دکتر جلیلی ادامه داد: حدود یک هکتار زمین در منطقه شهرک دانشگاه شریف در وردآورد که دسترسی مناسبی به بزرگراههای شهید خرازی، شهید اردستانی و شهید همدانی دارد، برای ساخت مسکن توسط بنیاد ملی نخبگان در نظر گرفته شده که طبق برآوردهای اولیه میتوان حدود ۵۰۰ مسکن در آن ساخت.
دکتر علیرضا منادیسفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با مثبت ارزیابی کردن اقدامات و برنامههای بنیاد ملی نخبگان خاصه در بحث طرح هستههای مسئله محور(طرح شهید احمدی روشن)، ساخت مسکن نخبگان و ایجاد اشتغال نخبگانی در دستگاههای اجرایی کشور، برای همکاری و تعامل مجلس با دولت در این بخشها اعلام آمادگی کرد و از حمایت مجلس با تمام ظرفیت خود از برنامههای بنیاد در راستای حفظ و ماندگاری سرمایههای انسانی نخبه خبر داد.
همافزایی و همکاری دستگاههای مختلف کشور در موضوع نخبگان، پیگیری رویکرد حل مسائل واقعی کشور توسط نخبگان در بنیاد، لزوم تثبیت جایگاه بنیاد ملی نخبگان در سیستم اداری کشور، اعلام آمادگی دانشگاههای کشور برای همکاری با بنیاد ملی نخبگان در ساخت شهرک نخبگان، ضرورت حمایت قوه مقننه از اقدامات بنیاد ملی نخبگان، ضرورت ترغیب و تشویق نخبگان برای نقشآفرینی در مسائل کشور، از اهم موضوعات مطروحه در این نشست بود که توسط حاضرین در جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.