نخستین نشست از سلسله جلسات میزگرد خان هشتم با موضوع "حال این روزهای دانشگاه صنعتی شریف" به همت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، نخستین جلسه از میزگرد خان هشتم با موضوع حال این روزهای دانشگاه صنعتی شریف، عصر روز دوشنبه 16 آبان ماه سالجاری در سالن جابربن حیان برگزار شد.
این میزگرد که با حضور دکتر محمد باقر شمسالهی و دکتر بیژن وثوقی وحدت از استادان دانشکده مهندسی برق و دکتر محمد مهدی صالحی استاد دانشکده مهندسی هوا فضا برگزار شد، به بازنگری اتفاقات اینروزهای دانشگاه از زاویهای متفاوت پرداخت.
در ابتدا دکتر وثوقی وحدت با اشاره به اعتراضات اخیر در دانشگاه گفت: اعتراض در چارچوب قانونی و رساندن صدای مردم در جامعه واقعا لازم است و اگر این اعتراضات از طرف دانشگاه هدایت شود تاثیر مثبت روی سیستم خواهد داشت. وی با تاکید بر موضوع حفظ وحدت در بین دو گروه دانشجویان افزود: اگر اقدام ما باعث تعطیلی دانشگاه شود قطعا اولین کسانی که دچار آسیب خواهند شد خود دانشجویان هستند.
وی در ادامه گفت: سیستم باید بعضی از مسائل را تحمل کند و در مورد مسئله حجاب، حکومت باید به دنبال راه حل جدید باشد.
سپس دکتر شمس الهی با تاکید بر حفظ آرامش دانشجویان گفت: باید راه عقلانیت را در پیش بگیریم و با درایت اعتراضمان را بیان کنیم.
وی با اشاره به جنبش شکل گرفته در جامعه گفت: قطعا جنبشهای سطح کشور با اعتراضات در دانشگاه مرتبط است. اگر حکومت از ابتدا مسیر اصلاحی در پیش میگرفت و بیشتر مدارا میکرد و تغییراتی در سطح قوانین ایجاد میشد قطعا این اتفاقات اخیر را شاهد نبودیم.
دکتر شمس الهی با بیان اینکه من برای نیروهای بسیجی هم احترام قائل هستم گفت: چه دانشجویان معترض و چه نیروی بسیجی نمیتوانند همدیگر را حذف کنند. نه بسیج از بین میرود و نه اعتراض سرکوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه اعتراضات نباید باعث شود در سیستم آموزشی خللی ایجاد شودگفت: خیلیها بدشان نمیآید که دانشگاه را به تعطیلی بکشانند اما باید آگاه باشیم که رسالت اصلی دانشجو چیست؟ و نباید اجازه دهیم روند آموزش دانشگاه آسیب ببیند.
در ادامه این میزگرد دکتر صالحی با بیان اینکه اعتراضات در جامعه شنیده میشود، خصوصا اگر این اعتراض از دل دانشگاه باشد افزود: اعتراض در این دانشگاه که جمع نخبگان کشور است اهمیت دارد اما باید مراقب نوع بیان اعتراضات خود باشیم. وی گفت: نحوه بیان اعتراض از فعل اعتراض مهمتر است. جامعه از شما به عنوان دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف انتظار کمک برای پیشرفت کشور را دارند.
دکتر صالحی در پایان با اشاره به رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: عاملی که باعث پیروزی این انقلاب شد اتحاد مردم با امام خمینی(ره) بود و اینکه ظرفیت سیاسی، اخلاقی و اجتماعی عموم مردم برای پذیرش از رهایی ایجاد شده بود. وی افزود: با اتفاقات اخیر در این چند روز همه ما بزرگتر شدیم و درک بیشتری از مسائل پیدا کردیم که باعث شد به مطالعه بیشتر بپردازیم و دیدمان نسبت به قبل بازتر شود. اما یادمان نرود که ما دانشجو هستیم و کار اصلی ما درس خواندن است.