جوابیه دانشگاه صنعتی شریف به روزنامه فرهیختگان

دانشگاه صنعتی شریف در خصوص مطلب منتشر شده در روزنامه فرهیختگان با عنوان«دانشگاهی که بود» جوابیه‌ای صادر کرد.

متن جوابیه؛

مدیر مسئول محترم روزنامه فرهیختگان

با سلام،

در تاریخ 29 آبان 1402 مطلبی با عنوان «دانشگاهی که بود» در آن روزنامه به چاپ رسیده است. از آنجا که بخشی از این نوشته انتساب مطالب خلاف واقع به دانشگاه صنعتی شریف است یا بعضاً نیاز به توضیح دارد، مقتضی است به موجب قانون مطبوعات، توضیح زیر، جهت تنویر افکار عمومی، در همان صفحه و در اولین شماره آتی آن روزنامه منتشر شود:

«

کنار دانشگاه باشید! جوابیه روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف

پیرو انتشار مطلبی با عنوان «دانشگاهی که بود» در تاریخ 29 آبان 1402 در روزنامه فرهیختگان، روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف لازم می‌داند توضیحات زیر را منتشر نماید:

  1. دانشگاه صنعتی شریف بیش از نیم قرن است که در بهترین سطح آموزشی و پژوهشی کشور فعالیت می‌کند و در دو سال گذشته نیز مطلوبیت خدمات آموزشی و پژوهشی خود را حفظ کرده است. شاهد این ادعا آن است که در سال 1402 نیز 97 نفر از 100 رتبه برتر کنکور ریاضی دوره کارشناسی باز هم این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کردند.  
  2. در دانشگاه صنعتی شریف دانشجویان نخبه و استادانی فعالیت می‌کنند که هر کدام از آنها توانسته‌اند، علیرغم همه محدودیت‌های کشور، به سهم خود، به حل مشکلات جامعه کمک‌های شایانی کنند. شاهد این ادعا آن است که بر اساس آمار موجود، این دانشگاه در گزارش‌های سالانه غالباً رتبه یک را در حجم قراردادهای جاری با صنایع مختلف کشور دارد. همچنین، تعداد قابل توجهی از استارت‌آپ‌های بزرگ کشور دوران تولد و رشد اولیه خود را در این دانشگاه طی کرده‌اند. همچنین، اولین ناحیه نوآوری کشور پیرامون این دانشگاه شکل گرفته و الگویی برای دانشگاه‌های دیگر شده است.
  3. دانش‌آموختگان این دانشگاه همواره در حل چالش‌های فنی کشور، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین در سطوح مدیریت علمی، فنی و اجرایی کشور خدمات ارزنده‌ای داشته‌اند و دارند و علاوه بر این، توانسته‌اند در مجامع بین‌المللی هم افتخارآفرینی کنند و دستاوردها و افتخارات بزرگی برای کشور عزیزمان به ارمغان آوردند که خبرهای آن را می‌توان در وب‌سایت دانشگاه به آدرس www.sharif.edu و همچنین کانال‌های اطلاع‌رسانی رسمی دانشگاه دید و دنبال کرد.
  4. دانشگاه صنعتی شریف اولین دانشگاه ایران بود که خود را در رتبه‌‌بندی‌های جهانی قرار داد. از معروف‌ترین نظام‌های رتبه‌بندی دنیا که بر مبنای شهرت علمی هستند، می‌توان به کیو.اس. و تایمز اشاره کرد. مطابق گزارش این دو مرجع، رتبه دانشگاه صنعتی شریف همچنان رو به رشد است و افتی را نشان نمی‌دهد. در نظام کیو.اس.، طی چندسال اخیر، رتبه دانشگاه صنعتی شریف همواره صعودی و بدون افت بوده و در ۱۰ سال گذشته، همیشه رتبه اول کشور را داشته است. در جدیدترین گزارش رتبه‌بندی کیو.اس. ۲۰۲۴ که منتشر شد، دانشگاه صنعتی شریف باز هم رتبه نخست کشور را به دست آورد و در بین دانشگاه‌های جهان با ۴۶ پله صعود برای اولین بار در ایران، رتبه ۳۳۴ جهانی را از آن خود کرد. بر اساس این نظام رتبه‌بندی، دانشگاه صنعتی شریف در میان ۸۵ دانشگاه برتر آسیا قرار دارد. نکته حائز اهمیت این است که این ارزیابی‌ها بر اساس شاخص‌های متعددی از جمله کیفیت پژوهش و میزان استنادهای بین‌المللی انجام می‌شود که در این شاخص، امتیاز دانشگاه صنعتی شریف تقریباً کامل یعنی ۹۹ از ۱۰۰ بوده که این امتیاز از برخی از دانشگاه‌های با رتبه زیر ۱۵۰ دنیا نیز بهتر است. همچنین، موسسه آموزش عالی تایمز در ویرایش 2024، نام 73 موسسه ایرانی را در لیست خود قرار داد. در این رتبه‌بندی، دانشگاه صنعتی شریف برای اولین ‌بار در رتبه نخست دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفت که در سال‌های قبل عمدتا در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بود. نکته حائز اهمیت ارتقای جهشی رتبه بین‌المللی دانشگاه در سال جدید بوده است. به‌گونه‌ای که در سال‌های ۲۰۲۱، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ رتبه دانشگاه همواره ثابت و در محدود ۵۰۰-۴۰۱ قرار داشت؛ ولی، در گزارش اخیر تایمز برای سال ۲۰۲۴، رتبه جهانی دانشگاه صنعتی شریف در محدوده ۳۵۰-۳۰۱ قرار گرفت. بر این اساس، بکارگیری عباراتی نظیر «ازدست‌دادن جایگاه در رتبه‌بندی‌های مهم جهانی» ارائه اطلاعات ناقص و غیرواقعی به مخاطب است.
  5. دانشگاه صنعتی شریف یک خانواده 12000 نفری است و سالانه حدود 2000 دانشجوی نخبه از این دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند که بسیاری از آنها در برنامه‌های مذهبی، انقلابی، خیریه و جهادی دانشگاه مشارکت دارند. بزرگنمایی ناهنجاری که در مراسم دانش‌آموختگی 81 نفر از دانشجویان پردیس شریف کیش که یک واحد دانشگاهی غیرانتفاعی وابسته به دانشگاه صنعتی شریف در منطقه آزاد کیش است و رئیس دانشگاه صنعتی شریف رئیس هیئت امنای آن است، در بخش پایانی مراسم و هنگام گرفتن عکس‌های پایانی، از سوی تعدادی از دانش‌آموختگان اتفاق افتاد، از نظر دانشگاه صنعتی شریف یک سوء استفاده رسانه‌ای برای لطمه‌زدن به هویت این نهاد برجسته علمی کشور تلقی می‌شود و نخواهد توانست از اقبال نخبگان کشور به این دانشگاه و از انگیزه استادان، دانشجویان و پژوهشگران این دانشگاه بکاهد.

بار دیگر ضمن محکوم‌کردن ناهنجاری اتفاق‌‌افتاده در آیین دانش‌آموختگی پردیس غیرانتفاعی وابسته به دانشگاه صنعتی شریف در جزیره کیش، از آن رسانه‌ محترم و سایر اصحاب رسانه درخواست داریم، با پرهیز از دامن‌زدن به هرگونه حاشیه، کنار دانشگاه پرافتخار صنعتی شریف باشند و کمک کنند تا اعضای فرهیخته‌ی این دانشگاه، به‌دور از هر گونه حاشیه، در مسیر اصلی هدف خود که حل دغدغه‌ها و چالش‌های کشور است، حرکت کرده و در فضایی آرام برای کسب اعتبار بیشتر در طراز بین‌المللی برای میهن اسلامی‌مان گام بردارند.

 

روابط عمومی و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف

                                                                                                «1402/09/01