در مراسم مجازی جشن دانش آموختگی نخبگان شریف که با حضور بیش از 4000 دانش آموخته ( در دو سال تحصیلی متوالی) برگزار شد، از دانش آموختهگان و اساتید برتر آموزشی تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی، مراسم تجلیل و تکریم از دانشآموختگان کارشناسی(ورودی سالهای ۹۴ و ۹۵) و همچنین دانشآموختگان کارشناسی ارشد(ورودی سالهای ۹۶ و ۹۷) و دانشآموختگان دکتری و اساتید برتر آموزشی، ۱۴ مرداد ماه سال جاری بهصورت مجازی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر رشتچیان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به ارائه سخنرانی پرداخت و گفت: حضور مبارک شما عزیزان را در مراسم دانشآموختهگی (99-1398) دانشگاه صنعتی شریف ارج نهاده و خیر مقدم عرض مینمایم در سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کووید 19 متاسفانه امکان برگزاری مراسم فراهم نشد و با توجه به عدم قطعیت در خصوص امکان یافتن زمانی مناسب برای برگزاری حضوری در دانشگاه در آینده نزدیک تصمیم بر آن شد مراسم دانش آموختهگی سالهای 99-1398در یک زمان و به صورت غیرحضوری برگزار شود.
همانطور که مستحضر هستید در یک سال و نیم گذشته سایه سنگین بحران بیماری کووید 19 در جهان جنبههای زندگی شخصی و حرفهای همگان را دستخوش تغییراتی نه چندان دلچسب و گاه تلخ نموده است. طبیعتا تاثیرگذاری ناخوشایند این بحران بر ارکان سیستم آموزش عالی در زمان شیوع بیماری به هیچ عنوان قابل کتمان نیست تعداد زیادی از عزیزانی که امروز مراسم دانش آموختهگیشان برگزار می شود اواخر دوران تحصیلی خود را در این زمان سپری کردند. برای این عزیزان عدم امکان حضور در دانشگاه و استفاده کامل از امکانات آن، دوری از جمع دوستان دانشگاهی، دنبال کردن کلاسهای درسی به صورت غیرحضوری و سنجش مجازی از آموختهها از اختضاعات دوران متاثر از بیماری کووید 19 بوده است که به طبع این موارد با تصویر ایدهآلی که از دانشگاه در ذهن داشته و داریم همخان نیست، اما به هر صورت گذر از این شرایط دشوار و با موفقیت رسیدن این دوره از تحصیلات تکمیلی دانشگاهی دانش آموختهگان گرامی را به فال نیک گرفته و از صمیم قلب آرزو میکنیم در آیندهای بسیار نزدیک شاهد روزهای عاری از بیماری و حضور شورانگیز دانشجویان در جای جای دانشگاه باشیم.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اذعان داشت: به موسم دانش آموختهگی جمعی از عزیزانمان در خانواده بزرگ دانشگاه صنعتی شریف رسیدهایم، امروز به صورت نمادین شاهد دانش آموختهگی 1970 نفر در مقطع کارشناسی، 1904 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 324 نفر در مقطع دکتری هستیم. این آمار جمعاً 4198 دانش آموخته را در دو سال تحصیلی متوالی شامل میشود. اینک این دانش آموختهگان گرامی با عزمی راسخ و با تکیه بر گنجینه علم و دانایی آماده آغاز فصل دیگری در زندگی حرفهای خود هستند. در فصل پیشرو از زندگی حرفهای برای این دانش آموختهگان روزهای درخشان، موفقیتهای بینظیر و توفیق خدمت به هموطنان ارجمندمان را از صمیم قلب آرزومندیم.
دکتر رشتچیان در ادامه به قرائت بخشی از دعا و سوگند مقدس دانشآموختهگی پرداخت.
وی در ادامه با اشاره به آمار فارغ التحصیلان از بدو تاسیس دانشگاه شریف توضیح داد: با احتساب عزیزان اضافه شده به جمع دانش آموختهگان دانشگاه صنعتی شریف تعداد کل دانش آموختهگان دانشگاه از بدو تاسیس 61139 نفر است که از این تعداد 34438 نفر، یعنی حدودا 56 درصد دانش آموخته مقطع کارشناسی، 24520 نفر دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد و 2181 نفر دانش آموخته مقطع دکتری هستند .
وی افزود: با تکیه بر توانمندیهای علمی و حرفهای اعضای خانواده دانشگاه صنعتی شریف این دانشگاه در عرصه خدمترسانی به کشور عزیزمان همواره ایفاگر نقشی بیبدیل در تربیت مدیران توانمند، کارآفرینان موفق، اعضای هیئت علمی کارآمد، مهندسان لایق و پژوهشگران برجسته بوده است. به عنوان تنها یک نمونه میتوان به توفیق خدمترسانی بیش از 90 درصد از دانش آموختهگان مقطع دکتری این دانشگاه در داخل کشور اشاره نمود. شایان ذکر است که بیش از 70 درصد از این دانش آموختهگان هم اکنون بعنوان عضو هیئت علمی جذب دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی کشور شدهاند و به تعلیم و تربیت نسل آینده ساز کشور مشغول هستند.
همچنین دانشگاه صنعتی شریف با بکارگیری علوم و فناوریهای نوین و توسعه ابزارهای مرتبط همواره پاسخگوی نیازهای این مرز و بوم در بخشهای مختلف صنعتی، اقتصادی و اجتماعی بوده است. ارائه راه حلهای کارا برای رفع چالشهای کشور و به سرانجام رساندن پروژههای ملی مختلف به دست توانمند دانش آموختهگان این دانشگاه، شاهدی بر این مدعاست. علاوه بر آن سهم این دانشگاه در عرصه جهانی و در تولید علم و گسترش مرزهای دانش و فناوری به هیچ عنوان قابل انکار نیست و افتخارات متعدد کسب شده در سطح بینالمللی توسط دانشگاه و دانش آموختهگان آن بر این موضوع صحه می گذارد.
نام دانشگاه صنعتی شریف همواره در سطح ملی و بینالمللی خوش درخشیده است بسیاری از استادان برجسته بینالمللی از دانشگاههای درجه اول دنیا از قبیل استنفورد، MIT ، دانشگاه Berkeley و غیره در خصوص سطح کیفی بالای آموزشی و پژوهشی و همچنین دانش آموختهگان درخشان و با استعداد دانشگاه صنعتی شریف مطالب تحسین برانگیزی را بیان کردهاند.
زنده یاد دکتر محمدعلی مجتهدی بنیانگذار و موسس دانشگاه صنعتی شریف و اولین رئیس این دانشگاه جملات معروفی با این مضمون دارد: "دانشگاهی تاسیس کردیم که اگر دانشجوی آن بودید به دانشجو بودن آن افتخار کنید، اگر استاد آن هستید به استاد بودن آن و اگر عضو کادر اداری آن هستید به آن افتخار کنید. چون مورد احترام و اعتماد جامعه هستید، چه در داخل و چه در خارج از کشور"
چه جالب است که در جملات ذکر شده تصویری که دکتر مجتهدی بیش از نیم قرن پیش از این دانشگاه توصیف یا تهذیب کرده است امروز عینیتی حقیقی دارد چه در داخل کشور چه در خارج از آن وقتی خود را بعنوان یک دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف معرفی میکنیم احترام خاصی برای ما قائل میشوند که به طبع این مسئله بار مسئولیت را در پاسخگویی و انجام وظایفی که بر عهدهمان است سنگینتر از پیش میکند.
خود بنده که امروز بعنوان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی خدمت شما هستم همواره افتخار میکنم که یکی از بیش از 61 هزار دانش آموخته این دانشگاه هستم که در سال 1350 در مقطع کارشناسی وارد دانشگاه شدم. در این 50 سالی که چه بهعنوان دانشجو چه بعنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه صنعتی شریف حضور داشتهام فراز و فرودها و روزهای شیرین و تلخ زیادی را دیدهام اما در گذر تمام این ایام آموختهام و به عینه مشاهده کردهام که دانشگاه صنعتی شریف بخشی پر رنگ از هویت دانش آموختهگان این دانشگاه است و هویت چیزی نیست که این فراز و فرودها بتواند به آن لطمهای وارد سازد.
ما دانش آموختهگان دانشگاه صنعتی شریف ضمن افتخار به هویت شریفی خود عهد میکنیم که در انجام وظایف محوله در هرجایی از این کره خاکی که باشیم آنچه را که در این دانشگاه آموختهایم برای خدمت به همنوعان خود فارغ از هر رنگ و زبان و هویت با تمام بهکار گیریم.
دانشگاه صنعتی شریف مفتخر به این است بهعنوان دانشگاهی پیشرو در امر آموزش و پژوهش مسیر هوشمندانه ای از دانش تا ارزش را طراحی و اجرا نموده است مراحل این مسیر عبارتند از: ارائه آموزش در تراز بین المللی با نگاه و توجه به نیازهای داخلی، انجام پژوهشهای کیفی و دارای استنادهای بسیار بالا در مجامع بین المللی، توجه ویژه به پروژههای کاربردی و صنعتی، توسعه فنآوری، تولید محصول و نهایتا تجاریسازی آن، در طی تمام این مراحل انجام مسئولیت اجتماعی دانشگاه در قبال جامعه جزء لاینفک اهدافیست که مورد توجه ویژه قرار دارد مسلما این فعالیتهای ارزنده به دست استادان دلسوز و دانش آموختهگان فرهیخته و دانشجویان با انگیزه انجام میشود.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در ادامه برخی از موفقیتهای دانشگاه صنعتی شریف در سالهای گذشته را برشمرد:
- کسب رتبه نخست در بیست و پنجمین المپیاد علمی و دانشجویی کشور با کسب 6 مدال طلا 2 مدال نقره و 6 مدال برنز
- پذیرش 92 از صد نفر اول آزمون سراسری دانشگاهها
- پذیرش 40 نفر از برندگان مدالهای طلای المپیادهای دانش آموزی
- پذیرش 57 نفر از برندگان مدال های نقره و برنز المپیادهای دانش آموزی
- کسب عنوان قهرمانی و دریافت تمامی مدال های طلا و نقره در بیست و دومین مسابقه بین المللی برنامهسازی دانشجویی ICPC منطقه غرب آسیا
- کسب رتبه نخست دومین رویداد ملی استارتاپی در حوزه فناوری توانبخشی
- کسب مقام نخست در رتبه بندی سرآمدان علمی کشور برای سومین سال متوالی
- کسب رتبه نخست در طرح ارتقا به تراز بین المللی در میان دانشگاههای منتخب کشور برای سومین سال متوالی
- کسب عناوین مختلف نظیر دانشمندان برتر صنعت کشور پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور و پژوهشگران برتر فرهنگستان علوم و جوائز متنوع مانند: جایزه بین المللی فیزیک نظری عبدالسلام، جایزه مرحوم علامه طباطبائی، جایزه شادروان افضلیپور و جایزه ملی زن و علم توسط اعضای خانواده دانشگاه صنعتی شریف
دکتر رشتچیان در پایان خطاب به دانش آموختهگان گفت: دانش آموختهگان عزیز برگزاری مراسم امروز به هیچ عنوان به معنی منفک شدن شما از جمع دانشگاه صنعتی شریف نیست. شما هم اکنون به عضویت خانواده بزرگ بیش از 61 هزار نفری دانش آموختهگان دانشگاه صنعتی شریف ملحق شدهاید. رهنمودها، بازخوردها، پرسشگری شما در سالهای پیشرو اندوخته گرانبها برای پیشبرد اهداف دانشگاه در دنیای پرشتاب آینده خواهد بود.
شریفی بودن بخشی از هویت شماست ولی هویت با خود فرهنگ شریفی بودن را به ارمغان میآورد. فرهنگ شریفی یعنی فرهنگ دانایی توام با تواضع و فروتنی، یعنی فرهنگ استدلال و منطق، یعنی فرهنگ آمیخته بودن به فضیلتهای اخلاقی، یعنی فرهنگی خداجویی و خودباوری، فرهنگ سرشار از امید و تلاشی خستگیناپذیر برای ساختن آیندهای بهتر برای خود، هممیهنان و تمام بشریت، در پناه خداوند رحمان و رحیم، موفق، موید، شریف و شریفی باشید.
در ادامه مراسم دکتر فتوحی رییس دانشگاه صنعتی شریف ضمن تبریک به دانشآموختهگان گفت: دانشآموختگان عزیز، اولیای گرامی، استادان ارجمند دانشگاه، خرسندم که بار دیگر خداوند این توفیق را به ما داد که در مراسم دانش آموختگی دانشگاه صنعتی شریف گردهم آییم و پایان یک دوره تلاش و سختکوشی را جشن بگیریم. دانشگاه صنعتی شریف همچون گذشته به خود خواهد بالید که در پرورش و تعلیم جمعی از بهترین و با استعدادترین جوانان این کشور نقش داشته و امیدواریم که با قدمهای بلندتان در آینده برای دانشگاه و کشورتان منشا اثرات خیر باشید.
به همه ی شما خسته نباشید میگویم و امیدوارم که شما دانش آموختگان عزیز با تلاش روزافزون خود در راه ارتقا و پیشرفت دانشگاه و کشور و بهبود زندگی عموم مردم جامعه بیش از پیش تلاش کنید چرا که چشم امید مردم و مسئولین به شما آیندهسازان با استعداد کشور است.
تلاش ما این بوده است که در حد توان مناسبترین امکانات آموزشی و پژوهشی را برای شما که از بهترین جوانان این مرز و بوم فراهم کنیم؛ هر چند که محدودیتهای داخلی و موانع بیرونی مانع از انجام اینکار به گونه دلخواه میشود. پدیده شیوع ویروس کرونا در طی تقریبا یک سال و نیم گذشته، شرایط را برای حفظ کیفیت آموزش دشوارتر کرد. اگرچه اعضای هیئت علمی دانشگاه و همکاران معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی تلاش کردند که برگزاری کلاسها بدون هیچگونه وقفه ادامه داشته باشد و در این زمینه موفق بودند؛ ولی باید بپذیریم که کیفیت آموزش مجازی همچون شرایط حضوری نخواهد بود اگرچه چارهای هم جز این نبود.
همه تلاشها برای این صورت گرفت که شما عزیزان این مرز و بوم، با آخرین یافتههای علمی آشنا شوید و آن را برای حل مسائل کشور و جهان بکار گیرید. همچنین همراهان خوبی برای خانواده و پدران و مادران خوبی برای نسل بعد باشید.
شاید بتوان گفت که در هیچ دورهای، جامعه، دولت و اقتصاد تا این حد از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی انتظار پاسخگویی به مسائلشان را نداشتهاند. در حال حاضر از دانشگاهها توقع میرود که عملكرد خدماترساني خود به جامعه را تقويت كنند و فعاليتهايشان را در طیف وسیعی از انتظارات گسترش دهند. به تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی (ارتباط با صنعت، تولید دانش فنی و انتقال آن به صنعت و کمک به ایجاد شرکت های دانش بنیان) بپردازند.
دانشگاه صنعتی شریف برنامه راهبردی خود را برای حفظ و ارتقای سرآمدی در آموزش، پژوهش و اثربخشی اجتماعی تدوین کرده و با فراهم کردن زمینههای اجرای این برنامه، گامهای موثری را در راستای تحقق آن برداشته است. طراحی دوره جدید، توجه به های میانرشتهای، آماده کردن دانشجویان برای ایجاد کسب و کار نوپا از طریق آموزش مهارتهای کارآفرینی و فراهم کرد بسترهای حمایتی لازم برای انجام اینکار، از جمله اقدامات راهبردی دانشگاه به شمار میرود.
یکی از شاخصهای مهم در ارزیابی عملکرد یک دانشگاه، هویت فارغ التحصیلان آن است. دانشگاه صنعتی شریف همچون گذشته به خود خواهد بالید که در پرورش و تعلیم نخبگان کشور نقش دارد. امیدواریم که با تکیه بر علم و اخلاق در مسیر ارتقا و پیشرفت کشور و رفاه جامعه گام بردارید و موثر باشید.
رییس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه افزود: در کنار آموزش و پژوهش به امور رفاهی و تربیتی نیز در حد امکانات، اهتمام داشته و داریم. فعالیتهای فرهنگی، مذهبی و بعضی از فعالیتهای ورزشی حتی در شرایط کرونا با برنامهریزیهای دقیق و رعایت اصول دنبال شدند. با همت نیکوکاران و فارغ التحصیلان تعدادی از خوابگاه های دانشگاه بازسازی و نوسازی شدند. ساختمانهای آموزش و دانشکده مهندسی مکانیک افتتاح شدند و بزودی شاهد افتتاح ساختمان شهید ستاری مشتمل بر دانشکده مهندسی هوافضا و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و مراکز نواوری، و پارکینگ دانشگاه خواهیم بود.
به همه شما عزیزان خسته نباشید میگویم که با تلاش وافر و مسئولانه خود باعث اعتلای نام شریف و سربلندی خانوادههایتان شدید. از خانواده محترم که حامی شما در مسیر رشد و موفقیت بودند، صمیمانه سپاسگزارم. از استادان گرامی که از هیچ کوشش و تلاشی در تعلیم و تربیت شما دریغ نکردند، به سهم خود تشکر میکنم.
دانش آموختگان عزیز! همواره قدردان پدر و مادر، معلمان و استادان خود باشید. سفیران خوبی چه از بعد علمی و چه از بعد اخلاقی برای نام شایسته شریف باشید.
عزیزان فراموش نکنید که پایان این مرحله از تحصیل برای شما پایان راه نیست، همواره باید در راه کسب علم کوشا باشید. بیشک با پایان این مرحله از تحصیل، قادر خواهید بود تا برای رسیدن به اهداف عالیتر، گامهای بلندتر و محکمتری بردارید.
دانشگاه صنعتی شریف میراثدار فارغ التحصیلان نخبه و اثرگذار در کشور است. نخبه نه به معنای متوقع بلکه به معنی متواضع و خدمتگزار برای کشور! چرا که، هر کس که بار علمی وی بیشتر باشد افتادهتر است. انتظار من از شما این است که در هیچ شرایطی تواضع علمی خود را از دست ندهید و در عین حال که به نام شریف افتخار میکنید، به گذراندن دورهای از زندگی خود در این دانشگاه غره نشوید که سرآغاز افول و مترود شدن از جمع است.
کشور نیاز به کمک و فکر شما برای آیندهای بهتر دارد. لازمه این امر شناخت دقیق محیط پیرامونی خود، شناخت فرصتهای صنعتی، فرصت های سرمایهگذاری و فناوریهای نوین، و شناخت چالشهای بزرگ کشور نظیر انرژی، آب و محیط زیست است. دانش آموخته صنعتی شریف می بایست با فرهنگ و نیازهای اقتصادی - اجتماعی مردم و جامعه خود آشنا باشد تا بخوبی بتواند به آنها خدمترسانی کند. لطفا در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نکنید.
وظیفه خود میدانم از همه کسانی که در ایجاد این دانشگاه و در اداره و در توسعه آن در طول سالهای گذشته سهیم بودهاند، از جمله مدیران، کارکنان، استادان، فارغ التحصیلان و نیکوکارانی که به دانشگاه کمک کردهاند، چه آنها که در قید حیاتند و چه آنهایی که نیستند تشکر کنم.
دکتر فتوحی در پایان سخنان خود گفت: در پایان مایلم بار دیگر مراتب شادی و خرسندی خود را از حضور در این مراسم ابراز کرده و از درگاه خداوند آرزوی سعادت و بهروزی برای ملت و کشور ایران و آرزوی موفقیت و اثرگذاری بیشتر و بهتر برای دانش آموختگان دانشگاه را داشته باشم.
در ادامه برنامه کلیپ "مثبت فارغ التحصیلان" در دو بخش با محورهای "یادگیری بعد از فارغ التحصیلی"و "نگاه اخلاق مدارانه" پخش شد که در آن دانشآموختگان موفق دورههای پیشین دانشگاه صنعتی شریف؛ دکتر علینقی مشایخی، (بنیانگذار و استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف و دانش آموخته دوره اول مکانیک ورودی 1345)، دکتر فرشاد فاطمی، (استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف و عضو هیئت اجرایی انجمن فارغ التحصیلان شریف)، دکتر الهام مُر، رئیس هیأت مدیره انجمن KCIS در کالیفرنیا Keep Children in School و دانش آموخته ورودی سال 1377 عمران)، دکتر زاهد شیخالإسلامی، (قائم مقام انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه شریف و دانش آموخته دوره ششم مکانیک ورودی 1350) و مهندس نصرالله محمدحسینفلاح، (دبیرکل انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه شریف و دانش آموخته دوره پنجم متالورژی ورودی 1349) با هدف ارائه تجربیات به دانشآموختگان جوان، راجع به چند محور اصلی هدفگذاری، برنامهریزی و تعریف موفقیت خود سخن گفتند.
شایان ذکر است؛ در این مراسم از استادان برتر آموزشی (سالهای تحصیلی 98-1397 و 99- 1398) تقدیر شد. همچنین از دانش آموختهگان برتر مقطع دكتري و دانش آموختگان برتر هر دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی تقدیر بعمل آمد و لوح تقدیر و هدایایی برای برگزیدگان ارسال خواهد شد.
ضمنا؛ پخش کلیپ دلنوشتههای تعدای از دانشآموختهگان برتر و کلیپ تمایندگان دانشآموختگان دکتری دانشکدههای مختلف که به بیان کیفیت گزارش دوران دکتری دانشکدههای مربوطه پرداختند، از دیگر برنامههای این مراسم بود.