جدیدترین کتابهای موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف منتشر شد
طراحی اعضای کامپوزیت الیافی با رویکرد مهندسی عمران
نویسنده: محمدامین انوری
سال چاپ: 1400
در خلال سالیان گذشته، استفاده از کامپوزریتها با زمینۀ پلیمری بسیار رایج شده است. در سالهای نخست و در دهههای 50 و 60 میلادی، از این مواد در صنایع ویژهای همچون هوا فضا و پتروشیمی و در ادوات نظامی استفاده میشد و در دهۀ 80 و 90 زمینۀ کاربرد این مصالح در مهندسی سازه نیز فراهم شد. نخست، این مصالح به عنوان فناوری گرانقیمت، در تقویت عناصر گوناگون سازهها به کار میرفت، اما امروزه، به کاربرد این مواد در مهندسی سازه توجۀ فراوانی شده است و مطالعات بسیاری روی آن انجام میگیرد.
وزن سبک، دوام بسیار خوب در محیطهای دریایی و خورنده و دیگر ویژگیهای یکتای این مصالح به کاربرد گسترده کامپوزیتها در طراحی سازههای موقت، راهپله و دسترسی در محیطهای صنعتی و سازههایی با خطر پذیری کمتر در هنگام زلزله، انجامیده است. در این کتاب، به طراحی کامل نیمرخهای کامپوزیت الیافی پرداخته شده است.
کاربرد سازهای شیشه در ساختمانها
نویسنده: فرهاد عابدی نیک
سال چاپ: 1400
شیشه در زمره مصالحی است که به دلیل شفافیت و عملکرد نوری، کاربرد گسترده ای در ساختمان ها دارد و از این رهگذر بارهای گوناگونی را نیز تجربه میکند. در مقایسه با دیگر مصالح سازهای، شیشه ویژگیهای متفاوتی دارد که برای به کارگیری در ساختمان باید به آنها توجه شود. معمولاً طراحهای سازه با رفتار شیشه تحت اثر بار آشنا نیستند. ویژگیهای شیشه به ساختار، روش تولید، عملیات های بهبود مقاومت و بسیاری از عاملها دیگر بستگی دارد. بیشتر این ویژگیها در فرایند تولید ایجاد میشوند. سپس، با به کار گیری روشهای تکمیلی میتوان عملکرد سازه ای شیشه را بهبود بخشید.
این کتاب راهنمای مقدماتی است برای درک رفتار سازهای شیشه و چگونگی به کارگیری آن به عنوان مصالح سازهای در ساختمانها.