تفاهمنامه همکاری مشترک بین دانشگاه صنعتی شریف، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و پژوهشکده سوانح طبیعی ایران با موضوع انجام فعالیتهای پژوهشی، فناوری، آموزشی و اجرایی در زمینه «بکارگیری و صنعتیسازی فناوریهای نوین ساختمانی و بکارگیری روشها و فناوریهای نوین جهت پیشگیری، مدیریت و ارزیابی سوانح طبیعی» امضا شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، صبح امروز سهشنبه 6 اردیبهشتماه سال 1401 در نشستی با حضور دکتر رسول جلیلی رئیس دانشگاه، دکتر حسن حدادپور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، مهندس اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دکتر سید امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، تفاهمنامهای با موضوع انجام فعالیتهای پژوهشی، فناوری، آموزشی و اجرایی در زمینه «بکارگیری و صنعتیسازی فناوریهای نوین ساختمانی و بکارگیری روشها و فناوریهای نوین جهت پیشگیری، مدیریت و ارزیابی سوانح طبیعی» در محل اتاق شورای دانشگاه صنعتی شریف منعقد شد.
هدف این تفاهمنامه که در راستای شعار سال 1401 «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» منعقد گردیده، ایجاد و گسترش زمینههای همکاری و تعاملات علمی، آموزشی، پژوهشی، فنی و اجرایی فیمابین بنیاد مسکن، دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشکده سوانح طبیعی جهت استفاده از توانمندیهای علمی، سرمایههای انسانی، فنی، اطلاعاتی، تجربه، امکانات و تخصص سه طرف است.
در ابتدای این نشست مهندس اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، گسترش فعالیتهای دانش بنیان را از مطالبات به حق رهبری خواند و گفت: با کمک گرفتن از فناوریهای جدید باید یک میلیون واحد مسکونی در سال ساخته شود و این در دولت، هدفگذاری شده است.
وی با بیان اینکه استفاده از فناوری روز دنیا برای ساخت واحدهای نهضت ملی از دستورات رئیس جمهوری است، اذعان کرد: با هدف افزایش سرعت ساخت و ساز مسکن با استفاده از دانش و فناوریهای روز دنیا این تفاهمنامه همکاری با دانشگاه صنعتی شریف منعقد شده است. حلقه مفقوده بین دانشگاه و بنیاد مسکن، استفاده از ظرفیتهای دانشگاه است که در قالب همکاری با دانشکدهها و پژوهشکدهها آن را دنبال میکنیم و امیدواریم این همکاری منجر به حل مسائل و مشکلات موجود در این حوزه شود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: در حال حاضر در حوزه ساخت اسکلت، عملیات سفتکاری، سقفزنی و فوندانسیون با شتاب مطلوبی پیش رفته و توانستهایم از تکنولوژیهای پیشرفته استفاده کنیم اما در حوزه نازککاری عقب هستیم که امید داریم با استفاده از توان علمی موجود در دانشگاه صنعتی شریف شاهد نتایج موثری در حل این مسئله باشیم.
در ادامه این نشست دکتر رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه دانشگاه صنعتی شریف نیز مانند دیگر دانشگاههای پنجاه ساله در کشور فعالیت خود را با آموزش آغاز کرده و در 3 دهه گذشته به پژوهش پرداخته است گفت: در دهه اخیر دانشگاه صنعتی شریف، فناوری را نیز به آموزش و پژوهش اضافه کرده و همین امر باعث بروز و ظهور فناوری درمنطقه طرشت تهران تحت عنوان ناحیه نوآوری شریف شده است. وی افزود: مساحت ناحیه نوآوری شریف تقریبا 12 برابر مساحت شریف است و این منطقه با وجود ساکنین با پردیس اصلی دانشگاه تفاوت دارد. در این ناحیه امتزاجی بین بافت مسکونی، بافت دانشبنیان و فناوری ایجاد شده است.
دکتر جلیلی شعار سال "تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین" را با زیست بوم شکل گرفته در طرشت مانوس دانست و گفت: باعث افتخار ماست که در این منطقه دانشگاه به عنوان چشمه اصلی در حال حاضر 500 شرکت دانش بنیان فعال را پیرامون خود دارد که عمده آنها متعلق به بخش خصوصی است و علیرغم حمایتهای معاونت ریاست جمهوری، دولت هزینهای برای راهاندازی و فعالیت این شرکتها پرداخت نکرده است.
وی در ادامه افزود: امید داریم دانشجویانی که وارد دانشگاه صنعتی شریف میشوند پس از اتمام دوران تحصیل خود بتوانند در ناحیه نوآوری شریف شرکت دانشبنیان خود را تاسیس کنند.
رئیس دانشگاه شریف با بیان اینکه امیدواریم که دانشگاه صنعتی شریف و ناحیه نوآوری الگوی جدیدی باشد، گفت: در جلسهای که در هفته اخیر با رئیس جمهوری داشتیم، وی بر اینکه دانشگاه باید به سراغ صنعت برود و همچنین نیاز هم باید به سمت دانشگاه حرکت کند تاکید کرد. بر همین اساس طرح تحولی دانشگاه شریف در پیوند خلاصه میشود و باید بتوانیم این حوزهها را به یکدیگر وصل کنیم.
دکترجلیلی با تاکید بر شعار "شریف برای زندگی" عنوان کرد: هدف ما این است دانشجو پس از ورود به دانشگاه صنعتی شریف علاوه بر پیگیری مباحث علمی به صورت تئوری، باید در دانشگاه زندگی کند و در این مسیر بایستی مقاومت و تابآوری خود را نیز افزایش داده تا اگر در آینده در روند حل مسئله تلنگری خورد سریع نشکند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پایان گفت: دانشگاه صنعتی شریف باید برای زندگی ایرانیان و جهانیان منشأ اثر باشد و بتواند در مواقع بحران در خدمت مردم قرار بگیرد و بر بهبود و افزایش کیفیت مصالح و محصولات موثر واقع شود.