۱۶ اردیبهشت، سالروز شهادت مجیدشریف واقفی است؛ دانشجوی ورودی ۱۳۴۵ دانشگاه که در سال ۱۳۵۴ و در جریان فرایند تصفیه درونسازمان مجاهدین خلق ترور شد و چهار سال بعد نامش روی دانشگاهی قرار گرفت که پیش از انقلاب به نام صنعتی آریامهر شناخته میشد.
روز ۱۶ اردیبهشت سالگرد شهادت مجیدشریف واقفی؛ دانشجویی که در سال ۱۳۴۵ پس از پایان دوره دبیرستان برای ادامه تحصیل در کنکور ورودی دانشکده فنی دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی آریامهر که تازه کار خود را آغاز کرده بود و دانشکده نفت آبادان شرکت کرد و در نهایت پایش به دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی آریامهر باز شد.
او در دانشگاه فعالیتهای سیاسی و اجتماعی و مذهبی زیادی داشت و همراه با دوستانش انجمن اسلامی را تأسیس کرد و برای مبارزه منسجمتر به سازمان مجاهدین خلق پیوست، اما بعدا با توجه به تحول ایدئولوژیک سازمان، اختلافاتش با دیگر اعضای سازمان آغاز شد و در نهایت در فرایند تصفیه سازمان، در قرار ملاقاتی که عصر ۱۶ اردیبهشت ۱۳۵۴ با وحید افراخته داشت، ترور و جسدش نیز سوزانده شد.
بعد از انقلاب شورای هماهنگی دانشگاه با اتفاق نظر اسـتادان و دانشجوها و کارکنان، نام آریامهر را از نام دانشگاه حذف کرد و تا تعیین نام جدید، نام دانشگاه صنعتی آریامهر به دانشگاه صنعتی تهران تبدیل شد. بعد از بازگشایی دانشگاه، بحث بر سر نام جدید همچنان ادامه یافت و پس از بررسیهای فراوان در جلسه شورای هماهنگی دانشگاه، سه نام دانشگاه صنعتی تهران، دانشگاه صنعتی شریف واقفی و دانشگاه صنعتی کاوه آهنگر به عنوان گزینههای جایگزین پیشنهاد شد.
گروههای چپ مایل بودند نام دانشگاه، صنعتی تهران باشد و گروههای اسلامی بر نام شریف واقفی اصرار داشتند. شورای دانشگاه تصمیم گرفت نام نهایی دانشگاه را بر اساس نتیجه همهپرسی از همه اعضای دانشــگاه، شــامل اعضای هیئتعلمی، کارمندان و دانشجوها انتخاب کند. دکتر علیاکبر صالحی، به عنوان قائممقام معاون آموزشی دانشگاه، مسئول برگزاری این نظرسـنجی شد. با پیشنهاد او و موافقت شورا با حذف پسوند دوم نام شریف واقفی، قرار شد تا از بین دو نام صنعتی تهران و صنعتی شریف، یکی به عنوان نام دانشگاه انتخاب شود.
از بین ۴۳۲۰ نفر کل افراد دانشــگاه، ۲۹۷۱ نفر در این رأیگیری شرکت کردند که از این میان، ۱۶۸۶ نفر بــه گزینه شریف و ۱۱۰۵ نفر به گزینه تهران رأی دادند و باقی آرا سـفید یا ممتنع بودند. پس از نظرسـنجی، شـورا جلسهای تشکیل داد و اعضای آن پس از بحث و تبادل نظر، روز ۶ آبان ۱۳۵۸ با تأیید نظرسنجی، نام شریف را به عنوان نام جدید دانشگاه برگزیدند و نام جدید دانشگاه یعنی دانشگاه صنعتی شریف را به طور رسمی به وزارت علوم و رسانهها اعلام کردند.
منبع: روزنامه شریف