پنجمین کنفرانس ملی کارآفرینی شریف با هدف گرد هم آوردن محققان حوزه کارآفرینی و کسب و کارهای نوین برای ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی و کاربردی در این زمینه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پنجمین کنفرانس ملی کارآفرینی شریف صبح روز سهشنبه 19 بهمنماه سالجاری در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در ابتدای این کنفرانس مهندس دهبیدیپور دبیر کنفرانس و رئیس پارک علم فناوری شریف طی سخنانی به تاریخچه مرکز نوآوری شریف و شروع فعالیت آن از سال 1379 اشاره کرد و افزود: مرکز کارآفرینی شریف شجره طیبهای است که ریشه آن ثابت مانده اما شاخ و برگ آن همواره در حال تغییر و رشد است.
وی گفت: یکی از ماموریتهای مرکز کارآفرینی امید آفرینی است و با بالا بردن ضریب نفوذ مرکز باید در صدد ارتقا و شناخته شدن بیشتر مرکز کار آفرینی در سطح دانشجویان باشیم.
مهندس دهبیدیپور افزود: بر اساس آمارگیری که در آذرماه سال گذشته انجام شده است تعداد 3 هزار نفر در ناحیه نوآوری شریف فعالیت میکنند و تعداد 570 شرکت و استارتاپ، 20 شتاپ دهنده و مرکز رشد، 6 مجتمع فناوری، 2 هاب نوآوری از بازیگران زیست بوم ناحیه نوآوری شریف هستند.
رئیس پارک علم فناوری شریف به راهکارهای توسعه مهارتهای نرم دانشجویان و بالا بردن ضریب نفوذ برنامههای کارآفرینی اشاره کرد و افزود: پیش نیازها و ملزومات تشکیل تیم و توسعه تیم در یک استارتاپ، چالش رشد و گسترش پذیری استارتاپها، بایدها و نبایدهای دانشگاه در مسیر سرمایه گذاری فناورانه و ایجاد یک شبکه نوآورانه و خلق ارزش مشترک بین بازیگران یک شبکه از جمله موضوعاتی است که نیاز به همفکری و ارائه راهکار مناسب دارد.
دبیر کنفرانس در ادامه به تعداد 70 مقاله رسیده به دبیرخانه کنفرانس اشاره کرد و افزود: از این بین تعداد 12 مقاله به صورت شفاهی، 17 مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد و 4 کارگاه آموزشی و 1 پنل تخصصی نیز در پنجمین کنفرانس کارآفرینی شریف خواهیم داشت.
در ادامه برنامه دکتر جلیلی سرپرست دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی با اشاره به فرا رسیدن ماه رجب گفت: ماه رجب ماه مهمی است و اگر در این ماه کار بیافرینیم و خود سازی کنیم حتما سبب خیر خواهیم شد.
وی با اشاره به 43 سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران گفت: شعار اصلی سال 1357 استقلال آزادی و جمهوری اسلامی بود اما نکته مهم این شعار بحث استقلال است و علت اصلی همه تحریمهایی که علیه کشور ما و همین دانشگاه صورت گرفته، موضوع استقلال ماست و استقلال با کار تامین میشود و کار ایجاد نمیشود مگر آنکه کارآفرینی وجود داشته باشد.
سرپرست دانشگاه صنعتی شریف افزود: فارغالتحصیل دانشگاه نمیتواند فیالنفسه اثرگذار باشد، چون باید در بستری از کارآفرینی قرار گیرد تا امید آفرینی در وی ایجاد شود و کارآفرینی موفق است که هر روز در مجموعه امید آفرینی کند و امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم، امید آفرینی در جامعه تزریق کنیم.
وی افزود: کارآفرین باید نگاه خود به جامعه را عوض کند و زاویه دید خود به زندگی را گسترش دهد و با کارآفرینی خود زمینه اشتغال سایرین را فراهم کند و انسانها زمانی بزرگ میشوند که دستگیری کنند نه اینکه صرفا به دست دادن بیندیشند. آنکه به گلیم خودش فکر میکند بزرگ نیست بلکه فردی که کارآفرینی کرده و به فکر گلیم دیگران نیز هست مورد توجه و لطف خداوند قرار میگیرد.
دکتر جلیلی با تاکید بر موضوع کارآفرین فن آور نوآور گفت: باید بین کارآفرین و ابرکارآفرین تمایز قائل شد و ما در دانشگاه صنعتی شریف به دنبال کارآفرینی هستیم که ابر کارآفرین باشد.
در ادامه برنامه دکتر موحدی معاون پژوهش و فناوری شریف طی سخنانی گفت: کلید واژه کارآفرینی به قصد امیدآفرینی موضوع بسیار مهمی است و ما در دانشگاه صنعتی شریف حدود 20 سال در حوزه کارآفرینی فعالیت کرده ایم و در هر دوره کنفرانس کارآفرینی موضوعی را مورد توجه قرار داده است و امروز بحث شبکهسازی و همافزایی مورد توجه قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه کارآفرینی ستون فقرات یک دانشگاه است گفت: فناوریهای همگرا موضوعی است که اخیرا در دنیا مورد توجه قرار گرفته است.
در ادامه این کنفرانس دکتر زرنوخی مدیر عامل صندوق مالی و توسعه تکنوژی ایران طی سخنانی گفت: کمبود منابع دولتی و وابستگی به بودجه عمومی موضوعی است که همیشه وجود دارد و باید به دنبال ظرفیتهای دیگری در جهت تحقق شبکه سازی باشیم.
دکتر زرنوخی در پایان گفت: باید مساله محور به تعامل بپردازیم و متناسب با نیاز سازمان به شناسایی مساله اقدام نماییم و به صورت چند لایه در جهت شبکه سازی برآییم و با هویت سازی و برند سازی و تمایز بین تعاملات بخش دولتی و غیر دولتی و نفوذ در بین آنها در جهت ایجاد یک شبکه قوی اقدام کنیم.
گفتنی است: پنجمین کنفرانس ملی کارآفرینی شریف به صورت بر خط تا روز چهارشنبه 20 بهمنماه ادامه دارد.