نشست شورای هماهنگی دانشگاههای کیش با حضور روسای پردیس دانشگاههای مستقر در جزیره کیش برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، نشست "شورای هماهنگی دانشگاههای کیش" با حضور روسای پردیس دانشگاههای صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، تهران، صنعتی امیرکبیر، آزاد اسلامی و پیام نور، در محل سالن مروارید پردیس بینالملل کیش دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در نخستین جلسه از نشست شورای هماهنگی دانشگاههای کیش، دکتر یوسفی رئیس پردیس ضمن خیر مقدم به روسای پردیس دانشگاههای مستقر در جزیره کیش ابراز امیدواری کرد که با برنامهریزی و همکاری مشترک، مشکلات پردیسها حل شود، همچنین در تعریف و به تصویب رساندن رشتههای بین رشتهای مطرح در دنیا و مورد نیاز جامعه و صنعت، برای پذیرش دانشجویان داخلی و جذب دانشجویان بین الملل قدمهای مثبت و تعیین کنندهای برداشته شود.
سپس دکتر رضایت رئیس پردیس دانشگاه علوم پزشکی تهران آسیبپذیری جامعه دانشگاهی نسبت به سایر آحاد جامعه را دلیلی بر لزوم تشکیل جلسات هماهنگی و مشورتی دانست. وی خاطرنشان کرد که استفاده از ظرفیتهای جمعی پردیسهای دانشگاهی در جزیره کیش برای تعریف نقشهراه پردیسهای دانشگاهی به منظور رساندن این پردیسها به جایگاه و شأن والای دانشگاهی، ضرورت دارد.
رئیس پردیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه افزود: حمایت رئیس پردیس بینالملل کیش دانشگاه شریف در زمانی که پردیس علوم پزشکی تهران با بحران مکان آموزشی مواجه شده بود نمادی از همکاری عمیق بین پردیسهای دانشگاهی است.
در ادامه دکتر مروتی رئیس پردیس دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه پردیس دانشگاهها در مناطق آزاد اعتباری برای هر منطقه هستند، تصور درآمدزایی از پردیسهای دانشگاهی را اشتباه دانست. وی افزود: مسئولین مناطق آزاد بایستی با هزینه کردن برای پردیسهای دانشگاهی از جایگاه علمی و معنوی دانشگاهها برای افزایش اعتبار و جایگاه مناطق آزاد تحت مدیریت خود استفاده کنند.
دکتر مروتی تصریح کرد: با افزایش تعداد دانشجویان داخلی و بینالمللی در پردیسهای دانشگاهی مناطق آزاد، رفت و آمد دانشجویان و خانوادههای آنها منجر به افزایش میزان گردشگر در منطقه میشود و این مسئله رشد اقتصادی منطقه را به دنبال خواهد داشت. به عبارت دیگر کمک به رشد مراکز علمی دانشگاهی در مناطق آزاد سرمایهگذاری برای رشد اقتصادی این مناطق خواهد بود. وی افزود: انسجام بین پردیسهای دانشگاهی و تقویت یکدیگر عامل رشد و پیشرفت جایگاه دانشگاهها در مناطق آزاد است. اگر مشکلات پردیسهای مستقر در مناطق آزاد به صورت جمعی و با مشارکت تمامی روسای پردیسهای دانشگاهی صورت پذیرد و از طریق مسئولین منطقه آزاد یا سایر مسئولین کشوری پیگیری شود، اثر بخشی بیشتری خواهد داشت. مسیر پذیرش دانشجوی داخلی در پردیسهای دانشگاهی مناطق آزاد، بایستی با سایر دانشگاهها فرق داشته باشد. بنابراین لازم است از وزارت علوم و سازمان سنجش درخواست کنیم که همانند سابق مسیر ویژهای برای این پردیسها در نظر بگیرد که در کوتاهترین مدت یکی از راه حلهای سهل الوصول، درخواست معرفی برای افزایش ظرفیت از طرف سازمان سنجش به پردیسهای مستقر در مناطق آزاد برای گزینش و پذیرش باشد.
در ادامه این جلسه دکتر مرادی رئیس پردیس دانشگاه آزاد اسلامی مستقر در کیش، مشکلات پردیسها را به دو دسته آموزشی و حقوقی تقسیم کرد و گفت: مشکلات آموزشی با مشاوره حضوری روسای پردیسها و پیگری از مراجع بالادستی مثل سازمان سنجش و وزارت علوم قابل حل است. مشکلات حقوقی نیز از مراکز مربوطه مستقر در مناطق آزاد بایستی پیگیری شود.
دکتر صباغ رئیس پردیس بینالملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه حضور نخبگان دانشگاهی در مناطق آزاد موجب عزت و بالا رفتن جایگاه مناطق آزاد میشود، نگاه ابزاری و اقتصادی به پردیسهای دانشگاهی در منطقه آزاد را از اصلیترین مشکلات پردیسها برشمرد.
وی همچنین استمرار آزمونهای اختصاصی برای پذیرش دانشجو در پردیسهای دانشگاهها در مناطق آزاد، رعایت عدم تعارض بین پردیسها، استفاده از ظرفیتهای موجود پردیسها به صورت جمعی را راهکاری برای حل مشکلات دانشگاهی و تقویت جایگاه پردیسهای بینالملل در مناطق آزاد عنوان کرد.
در پایان مقرر شد منبعد جلسات "شورای هماهنگی دانشگاه های کیش" بهصورت ماهانه در طول سال به شکل گردشی به میزبانی یکی از پردیسهای دانشگاهی برگزار شود.