دکتر غلامرضا پیرچراغی مدیر سرمایه انسانی دانشگاه، در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی به ارائه گزارشی از عملکرد دو ساله خود در دانشگاه پرداخت. وی در این گفتگو از اعمال مدرک تحصیلی بالاتر، اعطای پایه تشویقی و ارزیابی کارکنان، سختی کار، تبدیل وضعیت ایثارگران، پرداختیها و افزایش سرانه رفاهی کارکنان دانشگاه سخن گفت.
در این گفتگو که همزمان با هفته دولت و روز کارمند انجام شد دکتر پیرچراغی ضمن تبریک چهارم شهریور روز کارمند به کارکنان دانشگاه و آرزوی موفقیت و توفیق برای ایشان، به ارائه گزارشی از عملکرد دو ساله خود در دانشگاه پرداخت.
وی در ابتدا گفت: در تاریخ 11 آذرماه 1400 مسئولیت مدیریت امور اداری و پشتیبانی به اینجانب محول شد که در ابتدا به دلایلی از جمله ادغام مدیریت امور اداری و مدیریت پشتیبانی با ترافیک کاری بالا همراه بود. اینجانب پس از قبول مسئولیت یک مهلت سه ماهه برای پیگیری و به نتیجه رساندن کارهای باقیمانده از قبل، تعریف نموده و سعی شد با تمرکز در تشکیل جلسات هیئت اجرایی این امور ساماندهی شوند.
در این راستا پروندههای اعمال مدرک تحصیلی بالاتر که بارها در هیئتهای اجرایی قبلی بررسی شده و بنا به دلایلی رد شده بود ولی همچنان موضوع پیگیریهای همکاران محترم بود، مجددا با رویکرد جدید مطرح و مذاکراتی با اعضای هیئت انجام شد که منجر به پذیرش و قبول تعداد زیادی از این پروندهها گردید. به طور کلی در مدت مسئولیت بنده تاکنون 49 پرونده اعمال مدرک تحصیلی بالاتر از همکاران پذیرفته شد و در حال حاضر 20 پرونده درخواست دیگر هم در حال بررسی است.
همچنین ارتقای کارکنان، پروندههای همکاران متقاضی ارتقا که بعضا به دلایل مختلف مدتها باقی مانده بود مورد رسیدگی قرار گرفت و با راهنمایی کارکنان اداری برای تکمیل پرونده و کسب امتیاز در چهارچوب و حدود آییننامه و دستورالعمل مربوطه، به نتیجه رسید. طی مدت گذشته از میان پروندههای ارتقا در مجموع 87 پرونده موفق داشتهایم که از این میان 9 پرونده ارتقا به رتبه یک بوده است.
مدیر سرمایه انسانی دانشگاه در ادامه افزود: همانگونه که همکاران مستحضرند متاسفانه اعطای پایه تشویقی همکاران از سال 93 انجام نشده بود. این موضوع شامل تعدادی از همکاران که بازنشسته شده بودند نیز میشد و این میراثی بود که از قبل به بنده رسیده بود. با تلاش همکاران مجموعه مدیریت اداری این مهم نیز به انجام رسید و 123 نفر از همکاران مشمول پایه تشویقی شدند. لازم به ذکر است که در مورد همکاران بازنشستهای که مشمول اعطای پایه تشویقی شدند، با پیگیری از سازمان مربوطه در تلاشیم تا بهرهمندی این عزیزان از مزایای پایههای تشویقی را نیز محقق کنیم. در هر حال با انجام این کار امکان اعطای پایههای تشویقی کارکنان به صورت سالانه فراهم شده است. اما نکته مهم این است که برای اعطای پایه تشویقی لازم است فرمهای ارزیابی عملکرد تمامی کارکنان یک واحد تکمیل شده و به دست مدیریت سرمایه انسانی رسیده باشد تا با مقایسه امتیازات بتوان به کارکنان آن واحد پایه تشویقی داد. این موضوع در بسیاری از موارد علیرغم پیگیریهای مکرر همکارانم در این مدیریت محقق نمیشود.
وی در خصوص تاخیر در ارزیابی کارکنان نیز توضیح داد که از پیش از استقرار ایشان قرار بوده مجموعه نرمافزار جامعی در حوزه معاونت اداری و مالی پیادهسازی شود و به این دلیل ارزیابی سال 1400 در سامانه اتوماسیون اداری که اساسا با چنین کاربردی طراحی نشده است در زمان مقرر انجام نشد. اما به دلیل یکسری چالشها، فرایند پیادهسازی مجموعه نرمافزاری اشاره شده به درستی پیش نرفت و در نهایت با تاخیر در سامانه اتوماسیون انجام شد. گرچه هنوز تعداد بسیار زیادی از فرمهای ارزیابی همکاران در واحدهای مختلف به امور اداری نرسیده است. اما به دلیل عدم تمایل به ایجاد انباشتگی مجدد مطالبات در این زمینه مقرر است فرایند ارزیابی سال 1401 به زودی به اجرا درآید تا در اولین فرصت پایههای سالانه و پایههای تشویقی 1401 و 1402 را هم بتوانیم در احکام همکاران لحاظ کنیم.
دکتر پیرچراغی در ادامه افزود: در پایان سال 1400 دوره پنج ساله دوم آییننامه برای ضرایب سختی کار تمام شد. هیئت اجرایی وقت تصمیم گرفته بود برای اینکه به آیین نامه عمل کرده باشد سختی کار را از احکام خارج کند. در آن زمان بنده سه ماه بود که مسئولیت را پذیرفته بودم و هیئت اجرایی این تصمیم را پیش از قبول مسئولیت من گرفته بود و بنده مکلف به اجرا شدم و مقرر گردید برای اینکه همکاران متضرر نشوند به صورت علیالحساب سختی کار به آنها پرداخت شود. همانگونه که همکاران محترم مستحضرند در آییننامه جدید به شدت موضوع سختی کار انقباضی است با این حال با مذاکرات انجام شده توسط کارگروه سختی کار با هیئت اجرایی و نیز دکتر فاطمی معاون امور اداری و مالی وقت و در ادامه با معاون جدید، دکتر شریفخانی، سعی شد سختی کار کارکنان کاهش پیدا نکند.
وی در ادامه در خصوص تبدیل وضعیت پرسنل ایثارگر توضیحاتی ارائه کرد و گفت: با توجه به قانون ایثارگران مدارک 142 نفر از پرسنل بارگذاری و تبدیل به رسمی و پیمانی شدند. همچنین از آزمون استخدامی که برگزار شده بود از سهمیه 45 نفر، موفق به جذب و به کارگیری 34 نفر شدیم بقیه به دلایل مختلف از جمله پایین بودن سطح حقوق از همکاری انصراف دادند.
مدیر سرمایه انسانی دانشگاه در خصوص نحوه پرداختیها گفت: در سال 1401 که دقیقا 4 ماه از قبول مسئولیتم به عنوان مدیر منابع انسانی و پشتیبانی گذشته بود دولت افزایش حقوق را 10 درصد اعلام کرد که متاسفانه این وضعیت با تورم سازگار نبود و همانطور که در احکام مشاهده میشد سطح حقوق بعضی از همکاران بسیار پایین بود به ویژه افرادی که جدیدا تبدیل وضعیت شده بودند. در اینجا یادآور میشوم هر فردی که تبدیل وضعیت میشود طبق قانون باید حکم ایشان با پایه یک زده شود. طی مذاکراتی که با دکتر فاطمی معاون امور اداری و مالی وقت انجام گردید پیشنهاد ترمیم حقوق مطرح شد. این ترمیم هیچ ارتباطی به اضافه کار و مدرک تحصیلی و شغل فرد نداشت و صرفا برای این بود که کف حقوق پرداختی از یک مبلغ مشخصی پایینتر نباشد و همکاران ما بتوانند حداقل رفاه را برای خانواده خود مهیا کنند که این موضوع با موافقت دکتر جلیلی محقق شد. در سال جاری نیز ترمیم حقوق پرداخت میگردد.
وی در ادامه از افزایش سرانه رفاهی کارکنان، پس از مذاکره با رئیس دانشگاه، از مبلغ چهار میلیون و 700 هزار به 10 میلیون تومان خبر داد. وی اضافه کرد: بیمه تکمیلی نیز موضوع بسیار مهمی است؛ به ویژه در شرایطی که هزینههای درمان بسیار بالا است. رویه قبلی دانشگاه پرداخت یارانه به میزان 50 درصد حق بیمه تکمیلی طرح محدود بوده است که در سال 1401 با توجه به شرایط حاکم و مذاکرهای که با دکتر فاطمی و دکتر جلیلی انجام گرفت، پرداخت 50 درصد حق بیمه، فارغ از اینکه فرد چه طرحی (محدود یا نامحدود) را انتخاب میکند مورد موافقت قرار گرفت. انشالله امسال هم همین رویه ادامه خواهد یافت.
دکتر پیرچراغی در خصوص ابلاغیه رفاهی جدید نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: اخیرا یک ابلاغیه رفاهی داده شد که شامل موارد مختلفی از جمله پرداختهای مناسبتی بود. این ابلاغیه بعد از چند روز به دستور معاون اول رئیس جمهور برای بررسی بیشتر به سازمان اداری و استخدامی برگشت داده شد و تاکنون ابلاغ جدیدی نشده است. در این ابلاغیه دستگاهها مکلف شده بودند که سطح استانداردی را که توسط شورای عالی بیمه تعیین میشود برای بیمه تکمیلی فراهم نمایند. در خصوص سطح استاندارد در حال حاضر ابهام وجود دارد؛ در شرایط فعلی پوشش خدمات دندانپزشکی و تهیه عینک وجود دارد که غالبا از آن استفاده میکنند اما در شرایط استاندارد ممکن است این هزینهها محسوب نشوند. در این راستا استعلام شد که شرایط استاندارد چیست و مطلع شدیم منظور جدول استانداردی است که شرکتهای بیمه حق بیمه را طبق آن پرداخت خواهند کرد. در حال حاضر منتظر پاسخ شواری عالی بیمه هستیم. بدیهی است هر چه این جدول تعهداتش پایینتر باشد قاعدتا حق بیمه تکمیلی هم پایینتر است. در نهایت قرار است دانشگاه طبق نتایج استعلام شده از وزارت علوم و شورای عالی بیمه، در این زمینه تصمیمگیری نماید. اگر شرایط استاندارد از طرح ما بهتر باشد، همان اجرا میشود. ولی پیشنهاد بنده این است که اگر شرایط بدتر بود دانشگاه باز هم 50 درصد حق بیمه از هر دو طرح را پرداخت کند تا همکاران ما متضرر نشوند. در هر صورت بنده خود را مکلف میدانم که شرایط همکاران را در نظر داشته باشم تا جایی که ممکن است به نفع همکاران عزیز تصمیمگیری شود.
وی اضافه کرد به منظور حفظ و ارتقای انگیزه کارکنان با عملکرد شاخص در نظر است به گونهای جبران خدمات این عزیزان نیز صورت پذیرد. در این خصوص در حال مذاکره با دکتر شریفخانی و دکتر جلیلی هستیم تا بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای موجود در آییننامه بودجهای دریافت کنیم و به این امر تخصیص دهیم. این طرح در حال بررسی و پیگیریهای مورد نیاز است و در صورت حصول نتیجه و تصویب جزییات آن به اطلاع همکاران خواهد رسید.
دکتر پیرچراغی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در مدیریت سرمایه انسانی و عدم امکان تأمین نیرو از بیرون دانشگاه، از کارکنانی که در راستای کمک به حل چالشهای موجود مایل به همکاری با این مجموعه هستند، دعوت به همکاری کرد.
وی در پایان اظهار کرد که امیدوارم همکاران محترم با در نظر گرفتن شرایط حاکم، بنده و همکارانم، مدیریت سرمایه انسانی را مورد قضاوت و ارزیابی قرار دهند. زیرا شرایط این مدیریت به دلایل مختلف از جمله کار فشرده، حجم زیاد مطالبات که بعضا از گذشته نیز انباشته شده، محدودیتهای ناشی از قوانین بالا دستی و ... خاص و پیچیده است. در عین حال این مدیریت از نظرات و انتقادات همدلانه و سازنده استقبال مینماید و همواره در تلاش است با همفکری کارکنان و یاری مدیران عالی دانشگاه شرایط را بهبود دهد. به هر حال همه میدانیم که خداوند بر فعل و رفتار و گفتار ما ناظر است و انشالله قضاوت نهایی به حق باشد.