اولین مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده (نوبت اول) بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف برای عملکرد سال 1400-1398 با حضور ریاست دانشگاه، تعدادی از اعضای هیئت امنا و نیکوکاران علاقهمند به دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، اولین جلسه مجمع عمومی پس از تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف عصر روز چهارشنبه هفتم مهرماه سال جاری با حضور ریاست محترم دانشگاه و رئیس هیئت امنای بنیاد حامیان دانشگاه، تعدادی از اعضای هیئت امنا و نیکوکاران علاقهمند به دانشگاه از جمله دکتر علی اکبر صالحی، دکتر سعید سهرابپور و مهندس امین حاج رسولیها و مهندس کشاورز و اعضای هیئت مدیره بنیاد حامیان، دکتر مصلی نژاد رئیس هیئت مدیره ، دکتر مشایخی نایب رئیس هیئت مدیره، مهندس فدایی تهرانی، مهندس بهاری و مهندس زمانی اعضای هیئت مدیره، بازرس قانونی دکتر مسعود طالبیان و مدیرعامل بنیاد حامیان دکتر آزیتا کرمی پور در سالن جلسات دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در سخنان کوتاهی ضمن خوشامدگویی به حاضرین از عملکرد بنیاد حامیان و تلاشی که هیئت مدیره در زمینه استقرار بنیاد حامیان، فراهم کردن زیرساختها و جذب کمکها و هدایا انجام دادهاند تشکر کرد.
دکتر فتوحی، در بخشی از سخنان خود با اشاره به این موضوع که بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف از تیرماه ۱۳۹۸ کار خود را آغاز کرد و در دی ماه همان سال به طور رسمی به ثبت رسید گفت: در طول این مدت که از عمر با برکت بنیاد حامیان میگذرد، کمکهای بزرگی را به دانشگاه و دانشجویان انجام داده است. تجهیز و تکمیل بعضی از پروژههای ساختمانی دانشگاه، تجهیز بعضی از آزمایشگاههای دانشگاه، مشارکت در طرح بازسازی خوابگاههای دانشجویی، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان و ایجاد صندوقهای نیکوکاری، بخشی از این کمکها است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف، نقش اعضای هیئت مدیره بنیاد حامیان را در تثبیت این نهاد، ایجاد زیر ساختهای لازم برای دریافت کمکها، نگهداری حسابها، ثبت فعالیتها و اطلاع رسانی به نیکوکاران، ارتباط مستمر و سازنده با دانشگاه و نیز ارتباط با انجمن فارغ التحصیلان را قابل تقدیر و تحسین توصیف کرد و از همه اعضای هیئت مدیره برای کمکهایشان به دانشگاه و دانشجویان و همچنین وقت گرانبهایی که برای ساماندهی به بنیاد حامیان اختصاص دادند، صمیمانه تشکر کرد.
در ادامه جلسه، با انتخاب دکتر فتوحی به عنوان رئیس، مهندس بهاری و مهندس زمانی به عنوان ناظرین و مهندس سلطانی به عنوان منشی مجمع عمومی، جلسه رسمیت یافت.
در ادامه جلسه دکتر کرمیپور، مدیرعامل بنیاد حامیان گزارشی از عملکرد بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف از ابتدای تاسیس (۱۳۹۸) تا کنون را ارائه داد. در این گزارش به جهتگیریهای کلان بنیاد حامیان، زیرساختهای ایجاد شده، منابع جذب شده و تخصیص این منابع به نیازهای دانشگاه و دانشجویان اشاره شده بود.
مدیرعامل بنیاد حامیان در بخشی از گزارش خود به برگزاری ۲۹ جلسه هیئت مدیره، برگزاری دو ضیافت افطار، تدوین آییننامههای اجرایی، راهاندازی وب سایت بنیاد حامیان و حضور فعال در شبکههای اجتماعی، ایجاد دو سامانه یکپارچه جهت جمع آوری و نگهداری اطلاعات حامیان و تشکیل دفاتر دانشکدهای و تدوین اساسنامه داخلی برای آنها اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: یکی از اقدامات مهم انجام شده در بنیاد حامیان، تاسیس صندوقهای سرمایهگذاری است. تاکنون یک صندوق برای دانشگاه (به ارزش 32,791,051,828 ریال)، صندوقهای دانشکده مدیریت و اقتصاد (به ارزش 15،722،953،871 ریال) و دانشکده مهندسی صنایع (به ارزش 1,194,507,808 ریال) ایجاد شدهاند. صندوقهایی نیز برای دانشکدههای فیزیک و مهندسی هوافضا در شرف ایجاد است.
مدیر عامل بنیاد حامیان یکی دیگر از اقدامات انجام شده در دو سال گذشته را برگزاری کمپین نوسازی خوابگاهها با کمک انجمن فارغالتحصیلان دانشگاه دانست و اشاره کرد: تاکنون ۸۶ نفر از دانشآموختگان و سه نفر از نیکوکاران علاقهمند به دانشگاه جمعا 32,072,000,000 ریال برای نوسازی خوابگاهها پرداخت کردهاند که به کمک آنها بیش از ۱۰۰ اتاق در خوابگاههای مختلف بازسازی و تجهیزات آنها نوسازی شده است. لازم به ذکر است که این پروژه ادامه دارد و قرار است تا سال ۱۴۰۲۱حدود ۱۰۰۰ اتاق تعمیر و تجهیز شوند.
تجهیز آزمایشگاههای علوم شناختی در دانشکده مهندسی برق، آزمایشگاه تهویه در پژوهشکده آب، انرژی و محیط زیست، تجهیز کلاسهای ساختمان آموزش جمعا به ارزش 92,193,020,000 ریال از دیگر فعالیتهای بنیاد حامیان در طول دو سال گذشته بوده است.
دکتر کرمیپور، حمایت از دانشجویان در قالب کمک هزینه تحصیلی را یکی دیگر از فعالیتهای بنیاد حامیان خواند و گفت: بیش از ۵۰۰ دانشجو در هر نیمسال کمک هزینه تحصیلی دریافت کردهاند و مبالغ پرداخت شده بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال است. علاوه بر کمک هزینه تحصیلی، دانشجویانی که نیاز به خرید کامپیوتر یا موبایل برای شرکت در کلاسهای مجازی داشته و نیز دانشجویانی که خود یا خانواده ایشان برای درمان نیاز به مساعدت داشتند، مورد حمایت قرار گرفتهاند.
مدیر عامل بنیاد حامیان در بخشی از سخنان خود به میزان کمکها و هدایای جذب شده اشاره و تاکید کرد: کمیت منابع جذب شده اهمیت دارد ولی آنچه که مهمتر است تعداد افرادی است که با بنیاد حامیان ارتباط دارند و در حد توان خود کمک میکنند. وی با اشاره به یکی از تازه فارغالتحصیلان که عهدهدار کمک هزینه تحصیلی یک نفر شده است، توسعه روزافزون ارتباط با دانشآموختگان و خیرین و دریافت کمکهای مادی و معنوی ایشان را یکی از اهداف بنیاد حامیان دانست. در همین راستا، فعالیتهای صورت گرفته در شبکههای اجتماعی در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ با رشد قابل توجهی روبرو بوده است. لازم به ذکر است که حدود ۴۰ درصد از هدایا و کمکهای جذب شده تاکنون توسط دانشآموختگان دانشگاه هدیه شده و درصد آن در میان همه افرادی که به دانشگاه کمک کردهاند، بیش از ۶۰ درصد است.
دکتر کرمیپور، جمع کمکها و هدایای نقدی دریافت شده در سالهای ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ را بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال و ارزش هدایای غیر نقدی (زمین، ساختمان و تجهیزات هدیه شده) را بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال برآورد کرد و از همه نیکوکاران، اعضای هیئت مدیره بنیاد حامیان و مدیران ارشد دانشگاه برای حمایتهایی که داشتند، تشکر کرد.
دکتر کرمیپور در بخش پایانی صحبتهای خود به برنامههای آتی بنیاد حامیان اشاره کرد. وی تقویت نظام تشکیلاتی بنیاد حامیان، تدوین و تصویب برنامه راهبردی، گسترش ارتباط با دانشآموختگان (به ویژه دانشآموختگان خارج از کشور) و دیگر نیکوکاران، ایجاد صندوق نیکوکاری دانشگاه نزد یکی از کارگزارهای معتبر، توسعه صندوقهای حمایت از دانشکدهها و تلاش برای ایجاد چابکی و شفافیت بیشتر را از جمله اهداف بنیاد حامیان در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برشمرد.
در ادامه جلسه، گزارش بازرسان رسمی توسط دکتر طالبیان قرائت شد. ایشان به وجود شفافیت، دقت در مصرف منابع مطابق با نیات خیرین و نیز ثبت قانونمند دریافتها و هزینهها اشاره کرد و نظر بازرسان مبنی بر تایید اسناد مالی بنیاد حامیان را به اطلاع اعضای مجمع رساند.
سپس در مورد تایید ترازنامه سالهای ۹۸ و ۹۹ رای گیری به عمل آمد و هر دو ترازنامه مورد تایید قرار گرفت.
بخش پایانی جلسه به انتخاب هیئت مدیره دور دوم (۱۴۰۲-۱۴۰۰) اختصاص داشت. دکتر مصلی نژاد و مهندس زمانی به دلیل مشغلههای شخصی مایل به کنارهگیری از هیئت مدیره بنیاد حامیان بودند.
دکتر فتوحی در خصوص این کنارهگیری گفت: با اشاره به اینکه علیرغم میل دانشگاه و تقاضایی که برای ادامه فعالیت شما داریم، به تصمیم شما احترام می گذاریم و امیدواریم که کماکان دانشگاه از حمایتها و راهنماییهای جنابعالی بهرهمند باشد. وی در ادامه از حاضرین درخواست کرد که آمادگی خود را برای عضویت در هیئت مدیره اعلام کنند یا افرادی را برای این منظور پیشنهاد دهند. همچنین دکتر علی ابراهیم نژاد و دکتر مسعود طالبیان نیز به عنوان نامزد برای بازرس بنیاد حامیان اعلام آمادگی کردند.
پس از مشخص شدن نامزدهای عضویت در هیئت مدیره، رایگیری به عمل آمد. دکتر مشایخی، مهندس بهاری، مهندس فدایی، مهندس حاج رسولیها به عنوان اعضای هیئت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف برای دو سال و دکتر ابراهیم نژاد و دکتر طالبیان به عنوان بازرسان بنیاد حامیان برای مدت یکسال انتخاب شدند.
در ادامه جلسه رئیس دانشگاه از مهندس زمانی، برای مدیریت شایسته سبد سهام دانشگاه و اقدام ایشان برای اهدای کارمزد سبدگردانی به دانشگاه صنعتی شریف با اهدای لوح تقدیر تشکر و قدردانی کرد. دکتر علیاکبر صالحی این لوح را به مهندس زمانی تقدیم کرد.
در انتهای برنامه حاضرین در جلسه از پارکینگ طبقاتی دانشگاه که به همت مهندس بهاری از دانشآموختگان دانشکده مهندسی برق ساخته شده است، بازدید کردند و در جریان مراحل انجام این پروژه عظیم قرار گرفتند. پارکینگ دانشگاه که در نوع خود کمنظیر است، برای استقرار ۱۰۵۰ اتومبیل طراحی و در ضلع شمال شرقی دانشگاه در جوار میدان شهید تیموری ساخته شده است. برای احداث این پارکینگ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است. با بهرهبرداری از این پارکینگ که در هفتههای پایانی مهرماه یا اوایل آبان ماه ۱۴۰۰ صورت میگیرد، "طرح دانشگاه عاری از اتومبیل" در تمام نقاط دانشگاه اجرا خواهد شد. انتظار میرود اجرای این طرح آرامش خاصی را بر محیط دانشگاه حاکم کرده و از این طریق رضایت دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی را فراهم کند.