شرکت داده‌کاوان هوشمند نارگان به عنوان استارت‌آپ‌ برگزیده معرفی شد

شرکت داده‌کاوان هوشمند نارگان (دیتال) با محصول پایش وضعیت کمپرسور با نام تجاری گوبراس به عنوان استارت‌آپ آینده‌دار حوزه نفت و گاز در گزارش سالانه شرکت StartUs Insights معرفی شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، شرکت StartUs Insights، یکی از بزرگ‌ترین و تأثیرگذارترین مؤسسات علمی و پژوهشی است که گزارش‌های سالانه‌ای در زمینه رشد و پیشرفت استارت‌آپ‌ها در حوزه‌های مختلف ارائه می‌دهد. 

شبکه جامع این شرکت در پایش و بررسی عملکرد استارت‌آپ‌های نقاط مختلف جهان، این شرکت اتریشی را به بزرگ‌ترین و معتبرترین بانک داده شرکت‌های نوظهور در جهان بدل کرده است.

این مؤسسه در گزارش اخیر خود، به بررسی روندهای صنعت نفت و گاز در سال ۲۰۲۴ پرداخته است، و ۱۰ روند مهم این صنعت را شناسایی کرده است.

این مؤسسه در این گزارش بیش از ۲۰۸۶ استارت‌آپ در این حوزه‌ها را مورد مطالعه و بررسی قرار داده است و در هر حوزه، دو شرکت موفق را از منظر «توسعه محصولی آینده‌دار» انتخاب و معرفی کرده است.نویسندگان در این گزارش، فناوری‌های تعمیرات پیش‌گیرانه هوشمند را، یکی از ده روند اصلی صنعت نفت و گاز برشمرده‌اند.

 شرکت داده‌کاوان هوشمند نارگان (دیتال) با محصول پایش وضعیت کمپرسور با نام تجاری گوبراس (که در زبان پارسی میانه به معنای نگهبان هوشیار است) در این گزارش به عنوان یکی از استارت‌آپ‌های آینده‌دار این حوزه معرفی شده است.

داده‌کاوان هوشمند نارگان، اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در پژوهشکده علوم و فناوری‌های انرژی، آب و محیط زیست شریف دانشگاه صنعتی شریف با سرمایه‌گذاری شرکت مهندسی مشاور نارگان با پنج نفر آغاز به کار کرد.

 این شرکت، در طول سه سال گذشته، موفق به ساخت سه محصول تجاری برای پایش وضعیت کمپرسورهای رفت‌وبرگشتی، کمپرسورهای سانتریفیوژ، و توربین‌های بخار و گاز شده، و رفرنس‌های موفقی را در صنایع نفت و‌ نیروگاهی ایجاد کرده است.

نمونه خارجی سامانه‌ای مشابه گوبراس، در حال حاضر توسط شرکت‌‌های بنتلی ‌نوادا آمریکا، و پروگناست آلمان تولید می‌شود، که با قیمتی حداقل دو برابر قیمت محصول این شرکت عرضه می‌شود.

این استارت‌آپ دانش‌بنیان، در حال حاضر محل فعالیت بیش از ۴۰ نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های معتبر کشور است. این شرکت، علاوه بر موضوع پایش وضعیت تجهیزات دوار، در حال توسعه پلتفرم میدان نفتی دیجیتال برای میدان سپهر جفیر است. این سامانه، که مطابق با استانداردهای روز دنیا، برای اولین بار در ایران در حال توسعه است، می‌تواند با پایش و بهینه‌سازی فرآیند حفاری و تولید، بهره‌وری میدان را افزایش دهد.