مرکز نوآوری پتروشیمی پارسی نو با حضور دکتر موسوی سرپرست دانشگاه و دکتر علیخانی مدیر عامل شرکت پتروپارس در دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، صبح روز دوشنبه 11 دی ماه 1402، مرکز نوآوری پتروشیمی پارسینو با حضور سرپرست دانشگاه شریف، مدیر عامل شرکت پتروپارس و برخی از مسئولین این دو نهاد در مجتمع نوآوری شهید ستاری این دانشگاه افتتاح شد.
در این مراسم دکتر موسوی سرپرست دانشگاه طی سخنانی گفت: ما میتوانیم هر فعالیت فناورانهای را در دانشگاه بهصورت بالقوه انجام دهیم و مهمترین مزیت دانشگاه شریف داشتن نیروی انسانی زبده و کارآمد است.
وی در ادامه از حضور نفرات برتر کنکور و المپیاد در دانشگاه صنعتی شریف سخن گفت و افزود: خوشبختانه در سال گذشته از 100 نفر اول کنکور حدود 97 نفر دانشگاه شریف را انتخاب کردند همچنین صد در صد نفرات برگزیده المپیاد نیز این دانشگاه را ترجیح داده و در آن مشغول به تحصیل شدند. لذا این خود گویای حضور ظرفیتهای انسانی زبده، کارآمد و بالقوه در دانشگاه صنعتی شریف است.
سرپرست دانشگاه در ادامه افزود: با توجه به این ظرفیتها دانشگاه میتواند با همکاری مراکز کلیدی این ظرفیتها را از بالقوه به بالفعل تبدیل کرده و با استفاده از این موضوع گامی بزرگ در جهت حل مسائل کشور بردارد.
دکتر موسوی گفت: من به شخصه معتقدم اگر کشور تمام توان و ظرفیت خود را در حوزه صنعت نفت صرف کند قطعا بُرد بزرگی خواهد کرد. چراکه این صنعت ابعاد گستردهای دارد و جای آن دارد که زیرساختها و فرصتهای زیادی در این زمینه ایجاد شود. وی تاکید کرد استانداردهای صنعت نفت بالاست و میتواند در حیطههای مختلف از جمله کشاورزی ورود کند.
سرپرست دانشگاه شریف در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که افتتاح این مرکز زمینهای باشد برای همکاری با سایر مراکز کلیدی در این حوزه و گفت: تا به امروز ارتباط دانشگاه با صنعت نفت در قالب طرحهای پژوهشی بود و این اولین قدم و ارتباط جدی دانشگاه با صنعت نفت است. امیدوارم با این اقدام و ایجاد اولین پایگاه در دانشگاه شریف تجربهای خوب و موثر کسب کنیم که منجر به همکاری با مراکز کلیدی بیشتر در این حوزه شود تا بتوانیم ارتباط مستحکمتر و گستردهتری نیز با وزارت نفت در جهت حل مسائل کشور برقرار کنیم.
گفتنی است نخستین رویداد "ارائه نیازهای فناورانه " مرکز نوآوری گروه پتروپارس با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و در راستای هماندیشی و بهرهمندی از توان زیستبوم نوآوری و فناوری کشور نیز عصر همان روز در این دانشگاه برگزار شد.
این همایش با حضور بیش از 40 شرکت و تیم فناور کشور با محوریت پنج نیاز فناورانه که تحقیق، پژوهش و ارائه راهکارهای اجرایی و عملیاتی جهت رفع یا کاهش آنها میتواند باعث افزایش کارآیی و بهرهوری در صنعت نفت و گاز کشور شود، برگزار شد.
توسعه طراحی و اجرای سيستم جامع فرآيند مديريت چاه، مخزن و تأسيسات، ساخت ادوات درون چاهی جهت رفع ريسک انسداد اجزاء رشته حفاری حين پمپاژ مواد کنترلکننده هرزروی سازند، طراحي و پيادهسازی سيستم هوشمند پايش و بهينهسازی توليد/عمليات چاههای نفت و گاز با استفاده از معماری اينترنت اشياء مبتي بر استانداردهای صنعتی، طراحی و ساخت پيگ هوشمند 32 اينچ MFL و TFI جهت بازرسی درون خطوط لوله (In-Line Inspection) نفت و گاز طبيعی، مدلسازی و توسعه لايسنس واحد فرايندی شيرينسازی گاز طبيعی (Acid Gas Removal) با ترشی بالا و مدلسازی و توسعه لايسنس واحد بازيافت سولفور (SRU) محورهایی بود که در این همایش توسط متخصصان و صاحبنظران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با تشریح نیازهای فناورانه کشور، پیشنهادات و راهکارهای اجرایی عملیاتی جهت کاهش و رفع این نیازها توسط فناوران ارائه شد.