در پنجاه و نهمین سالگرد تأسیس بنیاد فرهنگی البرز با اعطای جایزه ملی بنیاد البرز از سجاد فتاحیان، عطاءاله پورمحمود، ارشد بایرامی و احمد مهدیان چهار دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی شریف تجلیل بعمل آمد.
به گزارش روابط عمومی، در مراسم اعطای جایزه البرز ۱۴۰۰ که با حضور ۶ دانشمند برتر این جایزه بهصورت مجازی برگزار شد؛ از چهار دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه صنعتی شریف؛ سجاد فتاحیان(دکتری مهندسی برق)، عطاءالدین پورمحمود(مهندسی هوا فضا)، ارشد بایرامی (شیمی)، احمد مهدیان پررانی (مهندسی مکانیک) با اعطای جایزه تقدیر شد.
بنیاد البرز که از زمره موقوفات مرحوم حسینعلی البرز است با هدف کمک به اشاعه فرهنگ متعالی در کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر ایرانی در سال 1342 خورشیدی تاسیس شده است. جایزه البرز موسوم به نوبل ایرانی با پیشینهای ۶۰ ساله از اندیشه و سرشت پاک مرحوم حسینعلی البرز نشات گرفته است.
شاخص های اهدای این جایزه صرفا منحصر به ابعاد علمی نیست و سه شاخص عمده از جمله تسکین آلام بشری، اشاعه فرهنگ ایرانی و اینکه چقدر یک فرد به معرفی کشور در جهان کمک کرده در نظر گرفته می شود.
در سالهای اخیر این بنیاد رو به اهدای جایزه به برگزیدگان آورده و جایزه آن به نوبل ایران مشهور شده است. زیرا یکی از با قدمتترین و با سابقهترین جایزههای علمی کشور است. در واقع بر اساس شاخصهایی افرادی از جامعه علمی را انتخاب میکنند.
امسال به مناسبت پنجاه و نهمین سال تاسیس بنیاد البرز به 59 نفر از برگزیدگان جایزه داده شده که 6 نفر آن از اساتید و 53 نفر از دانشجویان پزشکی، غیرپزشکی و طلاب هستند. در میان اساتید یک نفر از دانشگاه صنعتی شریف و در میان دانشجویان هم 4 نفر حضور دارند.
روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف با برگزیدگان جایزه ملی البرز گفتگویی بعمل آورد که ماحصل این گفتگو را در زیر بخوانید:
عطاءاله پورمحمود ورودی سال 88 دوره کارشناسی، 92 کارشناسی ارشد و 94 در مقطع دکتری در رشته مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف است.
وی در این خصوص گفت: در این مراسم بنده به عنوان دانشجوی برتر مقطع دکترای تحصیلی انتخاب شدم. انتخاب برگزیدگان طی چند مرحله و با مساعدت وزارت علوم و وزارت بهداشت، بنیاد ملی نخبگان، دانشگاههای سراسر کشور، سازمان اوقاف و مرکز امور نخبگان حوزههای علمیه انجام میشود. در گام آخر، طی یک داوری متمرکز توسط نخبگان دانشگاهی و صنعتی و براساس ضوابط و شیوهنامه استاندارد هیئت انتخاب، مدارک داوطلبان صحتسنجی میشود، امتیازات مربوطه لحاظ و نهایتا منتخبین هر دوره مشخص میشود.
امتیازات هر داوطلب با در نظر گرفتن تمامی سوابق و فعالیتهای آموزشی (شامل رتبه کنکور و معدل)، فعالیتهای پژوهشی (شامل انتشار مقاله در مجلات معتبر، تالیف کتاب، ثبت اختراع)، فعالیتهای نوآورانه و صنعتی (توسعه محصول، تاسیس شرکت دانشبنیان، عضویت در هیات مدیره شرکتهای صنعتی)، فعالیتهای فرهنگی (برگزاری همایشهای فرهنگی، عضویت در کانونهای علمی و فرهنگی، عضویت در انجمنهای علمی و صنعتی و مدیریت و سر دبیری جراید معتبر)، برگزیده جوایز بینالمللی و ملی (کسب مقام در المپیادهای بینالمللی- ملی و اخذ جوایز خوارزمی، فارابی، رازی و سلمان فارسی)، برگزیده ادوار بنیاد ملی نخبگان و موارد مشابه محاسبه میشود.
خوشبختانه با توجه به روال مذکور بنده امسال به عنوان دانشجوی برتر دوره دکتری از دانشگاه صنعتی شریف انتخاب شدم.
احمد مهدیان پررانی، دانشجوی دکترای مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، ورودی 97 است که به عنوان یکی از برگزیدگان جایزه بنیاد البرز انتخاب شده است.
وی در مورد ویژگیهای خود که منجر به انتخاب از سوی بنیاد البرز شده گفت: در زمینه متغیرهای فرهنگی مدنظرشان، از آنجایی که پیش از کرونا فعالیتهای فرهنگی داشتم و در هیئت فعالیت میکردم این موضوع مد نظر قرار گرفت و پس از شیوع کرونا، در شهرستان نیز در کارهای فرهنگی و مراسم های مذهبی فعال بودم.
در مورد فعالیتهای علمی نیز از سال 96 پروژه تحقیقاتی را آغاز کردیم که ماحصل آن انتشار 11 مقاله در مجلات ISI بود. همچنین داوری چند مجله معتبر بین المللی را نیز در کارنامه دارم که فکر می کنم در امتیازدهی بنیاد تاثیرگذار بودند.
سجاد فتاحیان دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف در بخش دانشجویان موفق به کسب جایزه بنیاد ملی البرز شده است. وی درخصوص جایزه البرز گفت: برگزیدگان این جایزه از میان معرفی شدگان از سمت وزات علوم و بهداشت بطور جداگانه در بخشهای مختلف تعیین میشوند. نکته مهم در این جایزه، تعیین شاخصه های جامعی به منظور ارزیابی معرفی شدگان با توجه به اهداف تعیین شده در زمینه توسعه علوم، فرهنگ و فناوری در کشور است. در سال جاری همزمان با پنجاه و نهمین سالگرد برگزاری جایزه البرز، ۵۹ نخبه در بخشهای مختلف برگزیده شدند.
ارشد بایرامی، دانشجوی سال آخر دکتری رشته شیمی معدنی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی است وی رتبه یک کنکور دکتری سال 1396، برنده جایزه ملی البرز1400، کارشناسی ارشد و دکتری خود را در دانشگاه صنعتی شریف گذرانده و میگذراند. وی در تمامی مقاطع تحصیل دارای رتبه یک دوره بودهاست.
از دیگر توفیقات وی میتوان به کسب جایزه دانشجویان صاحب استعداد برتر بنیاد ملی نخبگان و کسب امتیاز یک ثبت اختراع اشاره کرد. این دانشجوی برگزیده تاکنون 8 مقاله چاپ شده و 3 مقاله تحت داوری (ISI) را در رزومه خود دارد.
در لیست فعالیتهای ارشد بایرامی میتوان انتخاب وی به عنوان دانشجوی برگزیده پژوهشی دانشکده شیمی، دستیار برگزیده آموزشی دانشکده شیمی، سخنران برتر هفته پژوهش دانشکده شیمی، همکاری در دو طرح پژوهشی به عنوان دستیار پژوهشی، دستیار آموزشی آزمایشگاههای شیمی عمومی و معدنی1و2 و دروس شیمی عمومی 1، شیمی معدنی 1، 2 و 3 در دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف و همچنین عضویت در انجمن علمی دانشجویی دانشگاه مراغه را مشاهده کرد.