در آیین نکوداشت دکتر محمد قدسی استاد پیشکسوت و فرهیخته دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف از تلاشها و خدمات ارزنده ایشان تقدیر شد. در این مراسم رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر شریف از اعطای "بورس تحصیلی دکتر قدسی" به دانشجویان دکتری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، روز دوشنبه 30 بهمن ماه 1402، آیین نکوداشت دکتر محمد قدسی استاد پیشکسوت دانشکده مهندسی کامپیوتر، با حضور سرپرست و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه و خانواده ایشان در محل سالن استاد ربیعی برگزار شد.
در ابتدا دکتر موسوی سرپرست دانشگاه طی سخنانی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: هرم سنی دانشگاه در وضعیتی است که بازنشستگی بعضی از همکاران الزامی است هرچند دانشگاه شریف از قبل برای استفاده از ظرفیت استادان پیشکسوت تمهیداتی اندیشیده است امیدوارم که با کمک همکاران و پیشکسوتان دانشگاه این بستر مهیا شود.
سرپرست دانشگاه در خصوص دکتر قدسی گفت: ایشان یکی از عزیزانی است که بعد قریب به نیم قرن فعالیت صادقانه به افتخار بازنشستگی نائل شدند. با اینکه از نزدیک افتخار مصاحبت با ایشان را نداشتم ولی در خصوص دقتنظر، صداقت، سعهصدر و شاگردپروری ایشان بسیار شنیدهام. وی افزود: دکتر قدسی علیرغم بیماری که برایشان حادث شده بود با زحمت و مشقت ارتباط موثر خود را با دانشگاه ادامه دادند و در مشایعت همسر محترمشان همواره شاهد خدمات ارزشمند ایشان در دانشگاه بودهایم. دکتر موسوی در پایان سخنانش از خدمات ارزنده دکتر قدسی و همراهی و همدلی همسر ایشان در مسیر اعتلای دانشگاه تشکر و قدردانی کرد.
سپس دکتر ضرابیزاده رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه ضمن خیر مقدم خطاب به حاضرین گفت: امروز روز مهمی برای ما است امروز گردهم آمدیم تا به پاس نیم قرن خدمات ثمربخش استاد فرهیخته دانشکده دکتر قدسی از ایشان تجلیل کنیم.
وی افزود: پشتکار، همت بالا و دوراندیشی تحسین برانگیز ایشان ستودنی است وی در اعتلای مهندسی کامپیوتر نقش بسیار اثرگذاری داشتند و در پژوهش، آموزش و تربیت نیروی انسانی اثرگذار بودند.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: دکتر قدسی 40 سال پیش دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف را بهعنوان اولین دانشکده در سطح کشور پایهگذاری کرد. پس از 40 سال این دانشکده یکی از توانمندترین دانشکدهها در این حوزه است و محل اجتماع دانشجویان نخبه کشور است بطوریکه 100 نفر اول کنکور در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند
وی افزود: هر ساله 80 درصد دارندگان مدال طلای المپیاد این دانشکده را انتخاب میکنند و این را مدیون مسیر صحیحی هستیم که دکتر قدسی ترسیم کردند و در تمام این سالها با دقت در حفظ کیفیت و اعتلای آن کوشیدند .
دکتر ضرابیزاده در بخش دیگری از سخنان خود به خدمات دکتر قدسی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: راهاندازی المپیاد دانش آموزی کامپیوتر با بیش از 30 سال سابقه، ایجاد مسابقه دانشجویی ACM با بیش از 20 سال سابقه، انتشار 5 کتاب ارزشمند در حوزه کامپیوتر، راه اندازی وبلاگ استادان علیه تقلب و .... از جمله خدمات دکتر قدسی در حوزه کامپیوتر است. وی دکتر قدسی را پدر علم کامپیوتر در ایران خواند.
رئیس دانشکده در ادامه از ایجاد و اعطای بورس تحصیلی ویژه دانشجویان دکتری به نام دکتر قدسی خبر داد و گفت: به پاس خدمات با ارزش دکتر قدسی با تصویب هیئت رئیسه دانشکده مهندسی کامپیوتر به افتخار این استاد فرهیخته "بورس تحصیلی دکتر قدسی" به مبلغ بیش از 100 میلیون تومان سالانه به یک یا دو دانشجوی دکتری اعطا خواهد شد. همچنین از ایجاد اتاق سرمایههای فکری، محلی برای استمرار ارتباط موثر با دانشکده و بهرهگیری سرمایههای ارزشمند علمی دانشکده خبر داد.
شایان ذکر است در طول برنامه کلیپهایی پخش شد که در آن اعضای هیئت علمی دانشکده کامپیوتر و استادان پیشکسوت دانشگاه ضمن توصیف تلاشها و خدمات والا و ارزنده استاد قدسی در جهت اعتلای دانشگاه؛ پشتکار، اراده، جدیت، همت، شخصیت تاثیرگذار، پایبندی به اصول اخلاقی، شجاعت در انتخاب هدفهای بزرگ و عزم همت رسیدن به اهداف را از خصوصیات بارز ایشان برشمردند.
مهندس قنبری و مهندس جهانگرد اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات مخابرات، پیشکسوتان انفورماتیک کشور و معاونین اسبق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بودند که در خصوص تحولات حوزه آی تی ایران و نقش تاثیرگذار دکتر قدسی در امر توسعه مهارتها و تربیت نیروی انسانی توانمند در حوزه آی تی، همچنین در خصوص بیوگرافی، افتخارات و دستاوردهای ایشان سخنانی ارائه کردند. دکتر قدسی نیز در پایان طی سخنان کوتاهی از حاضرین در مراسم تقدیر و قدردانی کرد.
در پایان مراسم از دکتر محمد قدسی به پاس خدمات ارزنده و ارزشمند ایشان با اهدای لوح و هدایایی تجلیل شد.