استاد دانشگاه صنعتی شریف دانشمند برگزیده جایزه البرز ۱۴۰۰ شد

در مراسم اعطای جایزه البرز 1400 ویژه «نخبگان علمی، دانشمندان، دانشجویان برتر کشور، طلاب و مخترعان» از دکتر امیررضا خویی در رشته مهندسی عمران، تجلیل به‌عمل آمد.

 

به گزارش روابط عمومی، در این مراسم که با حضور ۶ دانشمند برتر این جایزه به‌صورت مجازی برگزار شد؛ دکتر امیررضا خویی در رشته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف، دکتر امیرعلی حمیدیه در رشته خون و سرطان کودکان از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت در رشته علوم تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر کریم مجتهدی در رشته فلسفه از دانشگاه تهران، دکتر رحمت ستوده قره‌باغ در رشته مهندسی شیمی از دانشگاه تهران، و دکتر احمد شعبانی در رشته شیمی از دانشگاه شهید بهشتی به‌عنوان دانشمندان برگزیده جایزه البرز ۱۴۰۰ انتخاب شدند که جایزه ویژه به دکتر حمیدیه اعطا شد.

در بخشی از این مراسم که دانشمندان برگزیده پس از تقدیر و تجلیل ‌به‌صورت کوتاه به بیان سخنانی پرداختند دکتر امیررضا خویی اظهار داشت: من جوایز مختلفی در این سال‌ها گرفتم؛ این جوایز مخصوص من نیست و یک گروه تحقیقاتی زحمت کشیده‌اند؛ واقعا بدون آنها این موفقیت‌ها، امکان‌پذیر نبود؛ این جایزه را به همسرم تقدیم می‌کنم و همچنین از بنیاد البرز به خاطر این جایزه تشکر و قدردانی می‌کنم.

گفتنی است شورای سیاستگذاری جایزه البرز اهمیت این جوایز را در این می‌داند که مردمی بوده و از هیچ منبعی برای این جایزه‌ها استفاده نشده و تماماً از دست رنج مرحوم حسینعلی البرز بوده است. «تعالی فرهنگی و موفقیت علمی ایران سربلند، مهم‌ترین دغدغه مرحوم البرز و بنیاد فرهنگی البرز» است.

سوابق علمي و پژوهشي

دكتر امیررضا خويي مقطع دكترای خود را در كشور انگلستان در دانشگاه ولز- سوانزي در سال 1994 آغاز نمود. در طي دوره دكتری، تحقيقات خود را در زمينه‌هاي شبيه‌سازي قطعات صنعتي حاصل از فرايند شكل‌دهی پودرها با استفاده از روش المان محدود تطابقي به انجام رساند. مقالات ايشان در طي دوره دكترا براي دو بار متوالي در سال‌هاي 1996 و 1997 در رقابت‌هاي مدال Robert J. Melosh  در دانشگاه نورث- كارولينا (آمريكا) انتخاب شد. به‌علاوه، پايان دكتراي ايشان مقام دوم پايا‌ن‌نامه‌هاي دكتراي اروپا را در كنگره جهاني EPMA's 1998 در شهر گرانادا، اسپانيا بدست آورد. پس از اتمام دوره دكتری در سال 1998، ایشان دوره پسا دكتری (Post-Doc) را در دانشكده مكانيك دانشگاه سوانزي آغاز نمود. در طي سال هاي 1998 تا 2000، تحقيقات خود را در زمينه بهينه‌سازي فرايندهاي باز توليد مواد صنعتي به انجام رساند.

  دكتر خويي در سال 2000 (1378) ضمن بازگشت به ایران، فعاليت‌هاي علمي و تحقيقاتي خود را به‌عنوان استاديار در دانشكده عمران دانشگاه صنعتي شريف آغاز نمود و در سال 1386 به كسب رتبه علمي استادی نائل شد. در ارديبهشت 1383، بعنوان دبير كنگره ملي مهندسي عمران  مسئوليت برگزاري اولين كنگره مهندسی عمران را به‌عهده گرفت. در طي دوران اشتغال در دانشگاه صنعتي شريف، ايشان دو سفر فرصت مطالعاتي- تحقيقاتي در دانشگاه پلي تكنيك–  فرانسه (2003-2002) و دانشگاه مريلند- آمريكا (2005-2004) داشت. در طي فرصت مطالعاتي در آمريكا، ايشان مسئولیت برگزاری یازدهمين كنفرانس بين‌المللي پلاستيسيته را عهده دار بوده است. در طي سال‌هاي 1378 تاكنون در دانشگاه صنعتي شريف وی تعداد 12 دانشجوي دكتری و بيش از 80 دانشجوي كارشناسي ارشد فار‌غ‌التحصيل نمود. به‌علاوه، تحقيقات ايشان در زمينه طراحی نرم افزار شبيه‌سازي سدهاي خاكي به‌عنوان رتبه دوم هيجدهمين جشنواره بين‌المللي خوارزمي (1383) انتخاب شد. ايشان در سال 1384، مقام پژوهشگر نمونه كشور و در سال 1388، مقام استاد نمونه كشور را كسب نمود. از جمله تأليفات وی؛ انتشار 2 كتاب به زبان انگليسي توسط مؤسسه Elsevier – انگلستان (در سال 2005)، همچنین مؤسسه Wiley – انگلستان (در سال 2015) مي‌باشد، که هر دو كتاب به‌عنوان كتاب سال دانشگاه صنعتي شريف انتخاب شد. دکتر خویی تاكنون تعداد 20 طرح تحقيقاتي به انجام رسانده و بيش از 300 مقاله در مجلات معتبر علمي (ISI) و كنفرانس‌هاي بين‌المللي به چاپ رسانده است. به‌علاوه ایشان برگزیده جایزه علامه طباطبائی به‌عنوان استاد برجسته توسط بنیاد ملی نخبگان (1390) بوده، و از سال 2015 تاکنون در زمره یک درصد برتر دانشمندان و نخبگان علمی جهان که دارای بالاترین استناد به تولیدات علمی بر اساس پایگاه علمی تامسون رویترز بوده می باشد.