آیین گشایش هشتمین کنگره انجمن روان شناسی ایران به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف

هشتمین کنگره انجمن روان شناسی ایران صبح روز چهارشنبه 26 آبان‌ماه سال جاری در سالن اجتماعات دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف آغاز به‌کار کرد.


 

به گزارش روابط عمومی؛ در ابتدای این برنامه دکتر رضا زمانی رییس هئیت مدیره و کنگره انجمن روان‌شناسی ایران طی سخنانی گفت: خوشحالم که هشتمین کنگره انجمن روان‌شناسی بدون تاخیر و در تاریخ مقرر برگزار شد و امیدوارم با پایان کرونا کنگره بعدی به صورت حضوری و با شرکت حداکثری علاقمندان به این حوزه برگزار شود.

رییس کنگره انجمن روان‌شناسی ایران با ابراز تاسف نسبت به از دست دادن دو تن از روان‌شناسان بزرگ دنیا به واسطه کرونا گفت: پروفسور آرون تی بک و پروفسور آلبرت بندوا دو تن از بزرگان و سرآمدان رشته روانشناسی در دنیا بودند که متاسفانه اخیرا آنها را از دست دادیم.

وی با اشاره به برنامه‌های مهم این کنگره افزود: اهدای جایزه دو سالانه "دکتر سیاسی" به 5 نفر برگزیدگان از رشته‌های مختلف روان‌شناسی به همت انجمن و خانواده دکتر سیاسی از جمله برنامه‌های این کنگره خواهد بود.

دکتر زمانی گفت: در این مراسم به 5 نفر از فارغ التحصیلان برگزیده دوره‌ دکتری لوح و جایزه به رسم یادبود و به 5 نفر دیگر لوح یادبود "دکتر سیاسی" اهدا خواهد شد.


 

در ادامه افتتاحیه هشتمین کنگره انجمن روان‌شناسی دکتر ابوالحسنی معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی گفت: خیلی خوشحال هستم که در دانشگاه صنعتی شریف میزبان این برنامه علمی وزین هستیم.

وی افزود: دانشگاه علاوه بر وظیفه ذاتی خود برای آموزش با کیفیت دانشجویان، در قبال سلامت جسمی و روانی دانشجویان نیز مسئول است.

معاون دانشجویی دانشگاه گفت: امروزه در دانشگاه با طیف مختلفی از اختلالات روانی در دانشجویان مواجه هستیم. که این اختلالات همواره جمعیتی از دانشجویان را با شدت‌های متفاوت درگیر می‌کند، لذا نمی‌توان ادعا داشت در مقطعی از همه‌گیری اختلالات روانی در دانشگاه‌ها قرار داریم. با این حال، برخی اختلالات و ناهنجاری در صورت انکار و یا عدم پرداختن صحیح به آنها می‌توانند معضلی همه‌گیر را به دنبال داشته باشد.

معاون دانشجویی دانشگاه شریف گفت: اختلالاتی همانند؛ اختلالات اضطرابی، سوء مصرف مواد، خودکشی، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلالات روان‌تنی و اختلالات جنسی از شایع‌ترین آنها در دانشگاه هستند.

وی افزود: باید بپذیریم که دانشگاه و فرایندهای موجود در آن در ایجاد و یا گسترش برخی از این ناهنجاری موثر هستند. به عنوان مثال فشار دروس و امتحانات، فضای رقابت بین دانشجویان، شرایط خوابگاه و... از جمله عوامل موثر بر وضعیت روانی دانشجویان هستند.

دکتر ابوالحسنی گفت: شعار دانشگاه در دوره مدیریت جدید "شریف ـ برای ـ زندگی " است و ما می‌خواهیم تلاش کنیم دانشجویان با زندگی در کالبد شریف حال بهتری داشته باشند.

وی افزود: همه‌گیری کرونا اثرات جدی بر زندگی ما داشته است. همه ما این روزها با چالش‌هایی که منجر به تنش، اضطراب و تاثیرات روحی عمیق می‌شوند مواجه هستیم. از دست دادن اطرافیان، ترس از بیماری، تغییر ناگهانی سبک زندگی و محدود شدن تفریحات و ارتباطات اجتماعی از این دست چالش‌ها است که دانشجویان به دلیل عدم حضور در پردیس دانشگاه، دور بودن ازجمع‌های دوستانه و نیز تنش‌های خانوادگی ناشی از اختلاف سبک زندگی به طور مضاعف از این شرایط متاثر شده‌اند.


 

در ادامه برنامه دکتر یعقوبی دبیر علمی کنگره طی سخنانی گفت: طی سه روز برنامه کنگره تعداد 75 سخنرانی کلیدی توسط 16 نفر ایرانی و 8 نفر خارجی ارایه می‌شود. همچنین 8 پانل توسط 32 پانلیست و 19 مقاله نیز در طول برنامه ارایه خواهد شد.

دبیر علمی کنگره انجمن روان‌شناسی در ادامه به معرفی حامیان برنامه پرداخت و گفت: دفتر مشاوره و سلامت روان وزارت علوم، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ستاد مبارزه با مواد مخدر، مرکز مشاوره دانشگاه تهران، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و...  ما را در برگزاری این کنگره یاری کردند.

دکتر یعقوبی با اشاره به فرایند دریافت و داوری مقالات  به صورت مجازی گفت: در مجموع تعداد 432 مقاله به دبیرخانه کنگره رسید که از این میان 308 مقاله به صورت چکیده و تعداد 223 مقاله نیز به صورت مبسوط توسط هیئت داوران تایید شد.


 

در ادامه برنامه دکتر جعفر صالحی دبیر اجرایی کنگره طی سخنانی به مشکلات برگزاری کنگره پرداخت و گفت: به دلیل برگزاری برنامه به صورت مجازی دغدغه‌های زیادی برای حفظ مخاطبین کنگره داشتیم که به کمک شبکه‌های مجازی و سه برنامه آپارات، اسکای‌روم و اینستاگرام خوشبختانه با اقبال خوب مخاطبین مواجه شدیم و در حال حاضر در فضای اسکای‌روم بیش از 200  دنبال کننده داریم .

در خاتمه برنامه دکتر مکری استادیار روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به ارایه سخنرانی با موضوع نگاهی به پدیده التهاب عمومی فراگیر در سلامت روان پرداخت.

گفتنی است: هشتمین کنگره انجمن روان شناسی ایران با تاکید بر روان شناسی تروما به مدت سه روز و تا روز جمعه 28 آبان ماه به صورت مجازی ادامه دارد.