آزمایشگاه کفقوی دینامیک سازه، جهت ارزیابی رفتار اعضای سازهای و انواع سازهها در مقیاسهای مختلف در شرایط بارگذاری متنوع مورد استفاده قرار میگیرد.
در راستای آشنایی بیشتر با آزمایشگاههای دانشگاه صنعتی شریف، در این گزارش، آزمایشگاه کف قوی دانشگاه معرفی میشود.
شروع برنامهریزی برای ساخت کف، پس از تعیین شکل و نوع عملکرد سازهای کف قوی آغاز و در سال 1378 طراحی و نقشههای اجرایی آن تهیه شد. در تابستان سال 1383 دانشگاه بهطور رسمی با شروع بهکار و اجرای پروژه کفقوی موافقت کرد.
عملیات ساخت در سال 1387 به پایان رسید و پس از آن اقدام به نصب دستگاههای دقیق بارگذاری شد. با توجه به تحریمهای اعمالی در اواخر سال 1390 تمامی دستگاهها نصب، تست، کالیبراسیون و راهاندازی کامل و دقیق شدند.
اعتماد به مقاومت سازهها در برابر بارهای مختلف، از جمله بارهای استاتیکی و دینامیکی براساس تحقیقات آزمایشگاهی، روشهای مناسب برای طراحی و اجرای صحیح کلیات و جزئیات سازهها با این نوع آزمایشها قابل حصول میباشد. همچنین با استفاده از نتایج تحقیقات آزمایشگاهی میتوان آئیننامهها و دستورالعملهای سازهای را بهبود بخشید.
آزمایشگاه کفقوی دینامیک سازه، دارای سطح کف 16×10 متر با فضای مناسب و ارتفاع سقف از کف 9 متر و دو مجموعه قاب عکسالعمل با مقاومت بالا و جرثقیل سقفی 5 تنی میباشد. آرایش قابهای عکسالعمل روی کف به نحوی است که امکان ورود کامیون جهت حمل، تخلیه و بارگیری قطعات بزرگ به داخل کف قوی را میسر مینماید.
در این آزمایشگاه قابلیت انجام آزمایشهای استاتیکی و دینامیکی اعضا و سازههای بتنی، فلزی، چوبی، آجری، کامپوزیت در مقیاسهای بزرگ و کوچک شده از جمله: ستون تحت بار محوری و جانبی، قطعات تیر، اتصالات، دالها و پانلها، دیوار، قابهای مقیاس شده، قطعات پل و ساختمان، سقفهای خاص، عملکرد سازههای مقاومسازی شده و سایر سازهها وجود دارد.
از جمله تجهیزات مهمی که در این آزمایشگاه موجود است، میتوان به اکچویتورهای با ظرفیت 10 تا صد تن که قابلیت اعمال بار با سرعت مشخص را به هر دو صورت دینامیکی و استاتیکی در دوجهت قائم و افقی دارند و همچنین دستگاه دیتالاگر 64 کاناله، انواع LVDT و انواع استرینگیج اشاره کرد.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با دفتر آزمایشگاه میتوانند با شماره 66164263 و 66164211 تماس حاصل کنند یا به تارنما مراجعه نمایند.