رویای شریف

رویداد «رویای شریف» با حضور سخنگوی دولت و با هدف ترسیم تصویر رویای دیروز و فردای ناحیه نوآوری شریف و ایجاد هم‌افزایی میان فعالان حوزه فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشجویان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، رویداد علمی «رویای شریف» عصر روز چهارشنبه 1 اسفند 1403، با حضور دکتر فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، دکتر رضا بخشی‌آنی معاون اقتصاد دانش‌ بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت‌های فناور و سایر فعالان حوزه فناوری و نوآوری در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. این رویداد به منظور بازخوانی رویای دانشگاه صنعتی شریف در ایجاد و تشکیل ناحیه نوآوری شریف، به عنوان محل اصلی ظهور و بروز دانشگاه کارآفرین، مرتبط با صنعت یا یک دانشگاه تاثیرگذار در جامعه، برگزار شد.

دکتر فاطمه مهاجرانی طی سخنانی گفت: سال‌های سال ما انشا می‌نوشتیم علم بهتر است یا ثروت، شاید اصلاً اشتباه ما از اینجا شروع شد که فکر کردیم که باید این دو موضوع را از هم جدا کنیم، تفکیک بین این دو مقوله اشتباه راهبردی بود.

وی افزود: در دین اسلام بر کسب ثروت حلال و به همان نسبت بر کسب علم نیز تاکید شده است و فعالیت کردن در راستای کسب ثروت همیشه موضوع پسندیده‌ای است. کسب ثروت یکی از موضوعات اساسی زندگی است و چه خوب است که این ثروت را از راه علم کسب کرد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه به صورت میانگین حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از دانشجویان ورودی دانشگاه‌های کشور را دختران تشکیل می‌دهند، گفت: اگر فرض کنیم به صورت میانگین ۳۰ درصد از دانشجویان مهندسی ما دختر باشند باید منتظر باشیم که حدود ۳۰ درصد از کارآفرینان، ۳۰ درصد از مدیران و ۳۰ درصد از رهبران در حوزه‌های فناوری ما از زنان باشند، البته این عدد معمولاً در حد کارشناسی وجود دارد اما هنگامی که به لایه‌های بالاتر می‌رسیم، این رقم محقق نمی‌شود به‌خصوص در جاهایی که افراد، خود مالک ایده نباشند نمی‌توانند این نقش را برای خود حفظ کنند.

وی افزود: بسیاری از کشورها این موضوع را حل کرده‌اند، کشورهایی که باور دارند باید از ظرفیت‌های ذهنی و ظرفیت‌های مدیریتی و شایستگی‌های زنان استفاده کرد، سعی کردند که این موضوع را حل کنند؛ برای مثال مالزی به خوبی توانسته این موضوع را حل کند و شما زنانی را می‌بینید که کارآفرین هستند یا در حوزه‌های فناوری کار می‌کنند و سه تا چهار فرزند دارند و به راحتی به کمک مهدهای کودک و پرستارهایی که وجود دارند از ظرفیت زنان استفاده کردند و توانستند از این ظرفیت همچنان بهره‌مند شوند

دکتر مهاجرانی تاکید کرد: موضوعات زنان، جزو موضوعات جهانی است و اصلاً خاص ایران نیست یعنی فکر نکنیم که فقط موضوع زنان در ایران مطرح می‌شود و هرچه کشورها به این موضوع بها دهند بیشتر می‌توانند از ظرفیت زنان استفاده کنند و این استفاده از ظرفیت نه فقط در راستای دادن فرصت به زنان که در راستای شکوفایی اقتصادی خواهد بود. مسلما هر چقدر بتوانیم این فضاها را بهتر باز کنیم بیشتر شاهد شکوفایی اقتصادی خواهیم بود.

وی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم از ظرفیت زنان در حوزه‌های فناوری درست‌تر استفاده کنیم، باید به گونه‌ای رفتار کنیم که در دراز مدت سلامت روان زنان به هم نخورد و زنان در حوزه فناوری مثل سایر حوزه‌ها زن باقی بمانند، تبدیل کردن زن به یک مرد اصلا هنر جالبی نیست، زیرا یک زن باید بتواند نیازهای عاطفی و احساسی خودش را از طریق همسر شدن و مادر شدن تجربه کند.

وی خطاب به زنان گفت: از جنگیدن نترسیم، ما باید برای موفق شدن بجنگیم و فراموش نکنیم هر زنی که موفق می‌شود کاملا نقش یک چراغ را پیدا می‌کند.

در ادامه این نشست دو پنل با موضوعات؛ «مسائل زنان در شرکت‌های فناور» و «رویای دیروز تا فردای ناحیه نوآوری» برگزار گردید. در این پنل‌ها؛ دکتر رضا بخشی‌آنی معاون اقتصاد دانش‌ بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مهندس مجید دهبیدی‌پور رئیس سابق پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و مشاور رئیس دانشگاه در امور نوآوری و فناوری، دکتر علیرضا فیض‌بخش عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، دکتر خدیجه جدا مشاور معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، مهندس زهرا باقری عضو هیئت مدیره شرکت همراه مکانیک و دکتر مهسا قربانی مدیرعامل شرکت سپهر بوم راد حضور داشتند.